Vrede over besparelse på Fregatten Jylland

Direktøren for Fregatten Jylland inviterer kulturministeren på besøg, så han kan forvisse sig om, at de godt to millioner kroner som er afsat til fregatten, er for lidt.

ARKIVFOTO. Fregatten Jylland i Ebeltoft Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fregatten Jylland skal bruge mere end de 1,7 millioner kroner årligt, som forliget mellem regeringen og Enhedslisten sætter af til skibets vedligeholdelse.

Direktøren for fregatten, Benno Blæsild siger i en pressemeddelelse, at Fregatten Jylland som eneste danske kulturinstitution er udsat for massiv besparelse på næste års finanslov.

Direktøren siger, at pengene er halvdelen af de fire millioner kroner som Fregatten Jylland modtog i 2012.

- Da vi samtidig kan konstatere, at der er sket en negativ særbehandling af Fregatten Jylland i sammenligning med de øvrige kulturinstitutioner, som oprindeligt var berørt af nedskæringer på næste års finanslov, må vi udtrykke vores forundring over, at Fregatten Jylland i den grad ikke har ministerens interesse. Man kan jo kun se forliget som udtryk for, at Fregatten Jylland er mindre væsentlig for den danske kulturarv, end de øvrige berørte institutioner lyder det fra Benno Blæsild, der opfordrer ministeren til at komme på besøg på fregatten.

- Når ministeren kommer på besøg vil vi samme vise ham Fregatten, så han ved selvsyn kan konstatere, at to millioner kroner årligt, ikke er tilstrækkeligt til at på betryggende måde at sikre så stort og væsentligt et kulturarvsminde for eftertiden, siger Benno Blæsild.