VK på Christiansborg vil tvinge P-hus igennem

V og K er med et landsplandirektiv klar til at fratage Københavns Kommune retten til selv at bestemme, om der skal bygges P-pladser ved det nye skuespilhus.

Regeringspartierne er nu klar til at gribe ind i sagen om de omdiskuterede parkeringspladser ved det nye skuespilhus på Kvæsthusbroen i København.

Hvis ikke Københavns Kommune giver Det Kongelige Teater lov til at bygge den planlagte P-kælder med 500 parkeringspladser, så vil Venstre og De Konservative bede miljøminister Troels Lund Poulsen (V) om at gennemtrumfe et særligt landsplandirektiv, der med et slag vil sætte Københavns Kommune helt uden for indflydelse i sagen, skriver Berlingske Tidende fredag.

I sidste ende er det op til miljøminister Troels Lund Poulsen (V) at afgøre, om staten skal kræve P-kælderen bygget. Ministeren ønsker ikke at svare på spørgsmål om sagen, men hos oppositionen er både Socialdemokraterne og de Radikale rystede over meldingerne fra Venstre og de Konservative. Magtmisbrug for at drille politiske modstandere, lyder kritikken.

/ritzau/