Uskyldig: Jeg magter ikke mere

Jan Lindholt Mikkelsen, Herning, bider skuffelsen i sig, efter Rigsadvokaten fastholder erstatning på godt 36.000 kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er slut nu. Jeg magter ikke mere.

Sådan lyder det fra den 49-årige Jan Lindholt Mikkelsen, efter at Rigsadvokaten har afvist hans krav om en højere erstatning end den, han i første omgang blev tilkendt.

Han var frihedsberøvet i 19 dage for drabet på en ung kvinde i Herning. Men han var uskyldig, og en anden mand er siden blevet tiltalt for forbrydelsen.

Myndighedernes "undskyld" til manden består af cirka 36.600 kroner. Der er ikke grund til at afvige fra den sædvanlige praksis, mener rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen.

Lagerarbejderen har mulighed for at gå videre til domstolene, men det orker han ikke. Han havde krævet en million kroner.

- Forhåbentlig kan min sag skabe debat, så andre i samme situation får en bedre behandling, siger Jan Lindholt Mikkelsen.

V ønsker tjek af erstatninger til uskyldige

Venstres retsordfører, Kim Andersen, har tidligere luftet sin harme over det forholdsvist lave beløb.

Og fredag gentager han sin utilfredshed.

- Jeg synes, at det i hans tilfælde er meget lavt. Jeg havde forventet et højere beløb, siger Kim Andersen.

Retsordføreren siger, at han efter efterårsferien igen vil tage spørgsmålet op med justitsministeren og få evalueret forløbet.

- Vi må have en snak om principperne bag erstatninger og mulighederne for i højere grad at differentiere, siger Kim Andersen.

/ritzau/