Topchefer: Valg af uddannelse betyder intet

Erhvervserfaring og personlighed tæller mere end selve uddannelsen, hvis man vil have en karriere i det private erhvervsliv, mener rekrutteringschef.

I dag får 10.568 unge besked om, at de ikke er kommet ind på deres drømmeuddannelse.

Men de kan godt tørre øjnene. I hvert fald hvis de vil have en karriere i det private erhvervsliv.

For det er næsten ligegyldigt, hvilken uddannelse, de får. Bare de får én, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

»En videregående uddannelse garanterer, at man har nogle redskaber, når det gælder struktur, analyse og informationsindsamling. Hvilken uddannelse er mere ligegyldigt. Det er erhvervserfaring og personlighed, der tæller mest, medmindre vi taler om fagspecifikke job som for eksempel jordemoder eller læge,« siger Christian Kurt Nielsen, der er direktør i en af landets største rekrutteringsvirksomheder Mercuri Urval.

Dermed handler det mere om, hvad man vil være, end hvad man kan blive. Og ifølge headhunteren har også humanister, kandidater med halvlunkne karakterer og folk uden en afsluttet hovedopgave i dag gode muligheder i det private erhvervsliv.

»Der er et hav af ikke-akademikere på ledende poster i Danmark, og det smitter positivt af på rekrutteringen. Samtidig er demografien på de unges side. Små årgange og lav arbejdsløshed giver i øjeblikket håb til de fleste,« vurderer Christian Kurt Nielsen.

Det opfattelse gælder også i landets største virksomhed, A.P. Møller - Mærsk.

Tidligere rekrutterede man mest internt fra puljen af shippinguddannede medarbejdere, men sådan er det ikke helt længere.

Kilde: Jyllands-Posten