Top 10: Her er årets mest læste artikler på B.dk

Så er vi klar med listen over de mest populære artikler på B.dk i 2015.

10: Racisme er forbeholdt den hvide mand

Vi starter årets top ti over mest læste artikler på B.dk med et debatindlæg, hvilket er meget symptomatisk for kavalkaden. Debatstof bliver mere og mere populært blandt læserne og deles ofte meget på sociale medier.

Konsulent Mersiha Cokovic skriver, at mange danskerne holder sig langt væk fra integrations- og udlændingedebatten, »eller nogen form for debat, der vedrører muslimer«, i frygt for at blive erklæret racister.

»Danskerne skal ikke holde tand for tunge i deres eget land i fare for at støde folk, der frivilligt har besluttet at bosætte sig i Danmark,« mener hun.

Læs historien her: Racisme er forbeholdt den hvide mand

9: »Det er hårdt at tænke på, at jeg aldrig kommer til at opleve gløden i øjet på en pige, der er nyforelsket«

Privatfoto. Fold sammen
Læs mere

Mange danskere har læst om Bjørn Frost, der i 2015 har kæmpet mod kræftsygdom. Senest har BT 9. december skrevet om, hvordan talrige forsøg på at angribe sygdommen har slået fejl.

Læs historien her: »Det er hårdt at tænke på, at jeg aldrig kommer til at opleve gløden i øjet på en pige, der er nyforelsket«

8: Asger Aamund: Ligegyldigt om Lars eller Helle vinder

Asger Aamund Fold sammen
Læs mere

Erhvervsleder Asger Aamund skrev i et debatindlæg op til folketingsvalget, at det var ligegyldigt, om en leder fra Socialdemokraterne eller Venstre rykkede ind i Statsministeriet. »Dødens gab« ville alligevel ikke blive lukket, lød det.

Læs historien her: Asger Aamund: Ligegyldigt om Lars eller Helle vinder

7: Det store svigt

Foto: Bax Lindhardt.

Danskerne er vilde med erhvervslederens betragtninger. Asger Aamunds debatindlæg fra starten af november om flygtningekrisen og det store pres på Schengen-samarbejdet i EU er den syvende mest læste artikel på B.dk i år.

Han mener, det er vores eget ansvar, at »migrantlavinen uden modstand og politisk handlekraft på rekordtid har forvandlet EU til et åbent landskab, hvor enhver araber eller afrikaner kan slå sig ned og begynde et nyt liv for andre menneskers penge«.

Læs historien her: Det store svigt

6: IS-sympatisører: Danmark bliver næste mål

Foto: REUTERS TV.

7. januar angreb ekstremister satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, og i kølvandet på terrorangrebet udnævnte flere IS- og al-Qaeda-tilhængere på sociale medier Danmark til det næste mål. Godt en måned senere var København vidne til et terrorangreb, hvor filminstruktør Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan blev dræbt.

Læs historien her: IS-sympatisører: Danmark bliver næste mål

5: Her er 9 skrækeksempler på sprogspasseri

Forfatteren Susanne Staun er aktuel med bogen "Fuck, en lækker røv", der handler om vores hjælpeløse forhold til sproget på skrift. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph.

Vi er blevet en nation af analfabeter, mener forfatter Susanne Staun, der i denne artikel deler ud af sine sproglige yndlingsaversioner. Dem har rigtig mange danskere kastet sig over.

Læs mere her: Her er 9 skrækeksempler på sprogspasseri

4: Skrevet med angst

Jon Stephensen, teaterchef på Aveny-T: »I USA har man for længst anerkendt dette. Her ønsker man ikke at yppe kiv mellem religioner og forskelligt troende. Her er alle først og fremmest amerikanere uanset religion. Måske var det derfor, Obama blev væk fra demonstrationen sidste søndag?« Fold sammen
Læs mere

Jon Stephensen, teaterdirektør på Aveny-T, skrev sidst i januar et debatindlæg efter terrorangrebet i Paris. Angrebet var blandt andet rettet mod satiremagasinet Charlie Hebdo. Jon Stephensen slår i sit indlæg fast, at angrebet var gruopvækkende, forfærdeligt og forkasteligt. Men »jeg bliver aldrig Charlie Hebdo. Og jeg bliver heller aldrig Jyllands-Posten«.

Læs artiklen her: Skrevet med angst

3: Alt det en læge ikke kan sige

I en klumme tager psykiater og ph.d. Henrik Day Poulsen udgangspunkt i en TV 2-dokumentar om sigøjnerfamilien Levakovic og skriver, at listen over personer, der uberettiget modtager offentlige ydelser, er lang.

Læs artiklen her: Alt det en læge ikke kan sige

2: Lottomillionær har brugt alle sine 315 mio. kroner

Tre uger efter at have vundet Danmarkshistoriens allerstørste Lotto-gevinst på 315 mio kr, er den heldige vinder fra Helsingør begyndt at spendere sin gevinst. På billedet ses den glade varehuschef Claus Ljungdahl samt spilansvarlig i kiosken Jeanette Mathiassen Fold sammen
Læs mere

På en andenplads finder man artiklen om den heldige vinder af Danmarkshistoriens største Lotto-gevinst på 315 mio kroner,.

Læs artiklen her: Lottomillionær har brugt alle sine 315 mio. kroner

1: Landet, der holdt op med at give mening

»Vennekredsen LinkedIn-ficeres og kaldes i stedet et netværk; noget man kan mobilisere, hvis man gerne vil have succes,« siger professor i psykologi, Svend Brinkmann, der har udgivet anti-selvhjælps­bogen »Stå fast – et opgør med tidens udviklingstvang«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Line Holm Nielsen.

Hvor mange asylbørn går der på en kræftbehandling? Årets mest læste artikel på B.dk handler om, at intet i Danmark længere har et formål i sig selv. Ifølge professor i psykologi Svend Brinkmann har vi fået en instrumentaliseret tankegang, der er årsagen til, at vi må bruge millioner på antidepressiver, coaches og mindfulness.

Artiklen blev et stort viralt hit.

Læs artiklen her: Landet, der holdt op med at give mening