TDC-medarbejdere minder ledelse om borgfredsaftale

Medarbejderne opfordrer TDC til at overholde borgfredsaftale og forventer ikke afskedigelser trods forlydende om, at cheffyring skyldes strid om spareplan.

Medarbejderne i TDC opfordrer ledelsen til at overholde den indgående borgfredsaftale, efter at de fem kapitalfonde og TDC's nytiltrådte topchef Jens Alder tirsdag for alvor strammede grebet om teleselskabet. Samtidig med den overraskende fyring af Kim Frimer, direktør for TDC Totalløsninger, gennemfører koncernledelsen omfattende ændringer i TDC-selskabet, hvor fem divisioner skæres ned til tre i et forsøg på at effektivisere arbejdsgangene.

Medarbejderrepræsentant i TDC's bestyrelse, Leif Hartmann, ser ændringen i TDC Totalløsninger som et sparetiltag, men siger til Ritzau, at uanset, hvem der står i spidsen for Totalløsninger, så forventer medarbejderne, at ledelsen lever op til den borgfredsaftale, som er indgået med koncernens 13.000 medarbejderne.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten var netop en omfattende hemmelig spareplan forfattet af kapitalfondene en del af forklaringen på Kim Frimers overraskende exit fra selskabet.

/ritzau/