Stor vækst i designbranchen

Øget fokus på form og farve giver designbranchen kraftig vækst. Især er der bud efter produktdesign og indretningsdesign. 21 procent går til eksport.

Produkternes udseende og lokalernes indretning spiller en stadigt stigende rolle, og det kan mærkes i designbranchen, hvor den samlede omsætning sidste år steg med 18 procent til 3,9 milliarder kroner. Dermed har omsætningen i branchen været stigende siden 1991.

Størst var omsætningen - 1,2 milliarder kroner - inden for produktdesign, hvor designere for eksempel giver form og farve til brugsting. De svarer til 31 procent af branchens omsætning, mens indretning var den næstvigtigste serviceydelse med en andel på 30 procent af branchens omsætning. På tredjepladsen kommer mode- og tekstildesign med en omsætningsandel på 21 procent.

Designbranchen havde i 2006 en eksport af serviceydelser på 843 millioner kroner svarende til 21 procent af den samlede omsætning. Den største eksport findes inden for indretningsdesign, hvor 53 procent af branchens samlede eksport stammer fra.

/ritzau/