Salg af hårde stoffer ved skoler er et stigende problem i Nordsjælland: Nu sætter politiet ind

Nordsjællands Politi øger indsatsen mod narkohandlere i Gribskov i Nordsjælland. Ifølge politiet er det et stigende problem, at de indfinder sig på skoleområder og forsøger at sælge hårde stoffer til børnene.

Skolebørn i Gribskov Kommune rikiserer at møde narkohandlere, der tilbyder dem stoffer – herunder kokain – i områderne ved folkeskolerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Hansen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når børnene i Gribskov Kommune går i skole, er der en stigende risiko for, at de møder personer, som ikke hører hjemme der. Kriminelle, som holder til ved skolens område for at sælge hårde stoffer. Det skriver TV 2 Lorry.

For salg af hash og kokain er et tiltagende problem ved flere af kommunens folkeskoler, oplyser Nordsjællands Politi, der nu øger indsatsen mod narkohandlerne.

»Vi har valgt at sætte hårdt ind over for det i form af en meget synlig tilstedeværelse og meget opsøgende arbejde i forhold til forældre og skoler i Gribskov,« siger Brian Stybe Grayston, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Over for Berlingske uddyber han:

»Det er ikke en situation, vi ser i andre kommuner. At man handler med narko, kender vi godt til, og det er et udbredt problem. I Gribskov oplever man, at personer går ud på folkeskoler og forsøger at sælge narko og forsøger at rekruttere dem (skoleeleverne, red.). Vi har haft kontakt til nogle, hvor vi har konstateret, at de har været i besiddelse af hash og kokain. Og vi har vurderet, at noget af det har været med henblik på at sælge videre.«

En gruppe unge står bag

Nordsjællands Politi vurderer, at det er en gruppe unge i alderen 17-22 år, som står bag salget af de ulovlige stoffer. Politiet har derfor øget patruljeringen flere steder i Gribskov Kommune og taget den mobile politistation i brug.

Det er blandt andet oplysninger fra borgere, der har ført til, at politiet har fået nys om den ulovlige handel, skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

»De er en vigtig del af vores arbejde med at danne os et indtryk af, hvordan situationen er, siger han og opfordrer samtidig til, at borgerne fortsætter med at kontakte politiet, hvis de eller deres børn oplever eller har kendskab til personer, som har forbindelse til handel med ulovlige stoffer,« siger Brian Stybe Grayston.

Gribskov Kommune har valgt at skrive til forældre med skolesøgende børn via kommunikationsplatformen Aula. TV 2 Lorry oplyser, at der i brevet står:

»Vi vil gerne opfordre til, at I taler med jeres unge om, at der foregår salg omkring skolerne og i de miljøer, hvor de og deres kammerater færdes.«