Rigsadvokat dropper sag mod fyret A-kasse-direktør

Der bliver ikke rejst nogen straffesag mod tidligere direktør i Akademikernes A-kasse Michael Valentin. Det undrer bestyrelsesformand i A-kassen.

(ARKIV) Akademikernes A-kasse Ved Vesterport i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen handler om eksklusive rejser, private arrangementer, betænkelige sponsorater og enorme vinindkøb – betalt med medlemskroner i Akademikernes A-kasse.

Men der bliver ikke nogen straffesag mod tidligere direktør i Akademikernes A-kasse Michael Valentin, som blev fyret og politianmeldt sidste år.

Det meddeler hans forsvarsadvokat, Hanne Rahbæk, i en pressemeddelelse.

»Både Københavns Politi og Rigsadvokaten har behandlet sagen og konkluderer, at der ikke er fundet grundlag for at rejse tiltale,« udtaler hun.

Hanne Rahbæk kalder det en »entydig renselse af min klient«.

»Han har ingen yderligere kommentarer og glæder sig nu bare til at holde jul i fred sammen med familien,« tilføjer hun.

Læs en gennemgang af sagen her.

Thomas Damkjær Petersen er formand for Akademikernes A-kasse. Han fortæller, at anklagemyndigheden for et par uger siden droppede at rejse tiltale mod Michael Valentin, og at a-kassen derfor bragte sagen videre til Rigsadvokaten. Det undrer ham, at Rigsadvokaten heller ikke tager sagen op.

»Vi er uforstående over for, at der ikke kan føres en straffesag, men vi tager det til efterretning, at sagen droppes. Jeg er forbavset over, at de ikke mener, den holder, men det er naturligvis politiet, som skal vurdere, om de kan føre bevis i en retssal,« siger Thomas Damkjær Petersen.

Beskyldning om misbrug af midler

Sagen mod mod Michael Valentin blev fra flere sider betragtet med dyb alvor sidste vinter. Efter en undersøgelse valgte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering også at politianmelde forløbet. På baggrund af undersøgelsen vurderede daværende beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), at medlemmernes penge var blevet »misbrugt«, og han valgte at igangsætte en række initiativer, så lignende sager ikke kan gentage sig i andre a-kasser.

Kernen i sagen omhandler blandt andet en række vinrejser, som Michael Valentin deltog i på baggrund af vinindkøb i A-kassen. Udgifterne til vin steg med Michael Valentin som direktør, og han kom med på rejserne som følge af en bonusordning hos en vinhandler i Aalborg, viser dokumenter i sagen, som Berlingske tidligere har beskrevet.

Den tidligere direktør inviterede også til vinsmagning i sit private hjem betalt af a-kassen.

Michael Valentin blev også beskyldt for dobbeltrolle. Blandt andet betalte a-kassen sponsorat til Folkemødet på Bornholm, hvor Michael Valentin var formand.

Rigsadvokaten meddeler, at man ikke har nogen kommentar til den konkrete afgørelse.