Regionsformand aflyser orlov

Det vakte opsigt, da regionsrådsformanden i Region Syddanmark for under en uge siden meddelte, at han ville tage tre måneders orlov. Nu aflyser han orloven.

Formanden for regionsrådet i Region Syddanmark, Carl Holst (V), har valgt at aflyse sin forældreorlov, som han ellers havde planlagt de første tre måneder af 2008. Beslutningen om at aflyse orloven skyldes, at en afløser ikke kan få fuldt honorar i perioden. Det ændrer situationen markant, siger Carl Holst.

- Der er ikke noget juridisk til hinder for, at jeg er væk fra formandsposten i tre måneder. Men jeg vil ikke tage væk i tre måneder og lade en anden passe jobbet, uden at vedkommende får løn for det, siger Carl Holst.

Det vakte opsigt, da den folkevalgte politiker meddelte, at han tog orlov for at rejse til Sydeuropa og Afrika sammen sin kone og parrets tre børn. I stedet skulle 1. næstformand Poul-Erik Svendsen (S) konstitueres. Sagen har gennem længere tid været behandlet i administrationen i Region Syddanmark, fordi folkevalgte ikke kan tage forældreorlov.

/ritzau/