Ny KTO-formand udpeges onsdag

Der vil ikke gå en uge, før forbundene i KTO har udpeget en ny formand. Der bliver masser af møder, lyder det fra HK/Kommunal formand Kim Simonsen.

Der kommer ikke til at være uro i KTO særlig længe, selv om FOA's formand Dennis Kristensen har trukket sig som formand for forhandlingsfællesskabet. Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansattes bestyrelsen vil allerede onsdag udpege en ny formand, der kan stå i spidsen for overenskomstforhandlingerne på det offentlige område. Derfor vil Dennis Kristensens overraskende afgang ikke få den store betydning, vurderer Kim Simonsen, formand for HK/Kommunal.

- Det er jo ikke amatører, der sidder vores forhandlingsudvalg. Det betyder ingenting i forhold til udveksling af krav og forløbet om overenskomsterne. Vi konstituerer en ny formand onsdag, og så kommer forhandlingerne til at køre efter planen, siger han til Ritzau.

Dennis Kristensens valgte at trække sig som formand, da der var uenighed om den seneste tids politiske løfter om penge til nogle grupper offentligt ansatte ved overenskomstforhandlinger.

/ritzau/