Her er hovedstadens værste pendlerveje

Se hvor myldretiden er værst til og fra København.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Røde bremselygter og sneglefart. Frustrerede bilister og spildtid i bilen. 

Nordsjællænderne har den absolut værste og længste vej på arbejde om morgenen. I de værst ramte områder stiger rejsetiden i myldretrafikken (mellem 8.00-9.00) med over 100 procent. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse fra navigationsvirksomheden Tom Tom. 

Hvor er det så værst? 
Bilister fra Lyngby er hårdest ramt konkluderer undersøgelsen. Her stiger rejsetiden - målt i forhold til at kunne køre lige igennem uden kø - med 101 procent. Altså en fordobling af tidsforbruget. 

Hørsholm og Farum kommer ind på de næste pladser med henholdsvis 88 procent og 75 procent rejsetidsforlængelse, hvis man kører mellem 8-9 om morgenen. 

Kommer man endnu længere nordfra - eksempelvis fra Hillerød eller Helsingør er det "kun" godt 65 procent mere tid, man skal regne med at bruge på at komme på arbejde.

Syd er bedst - om morgenen
Pendlerne fra syd er bedre stillet. Kommer man fra Køge eller Solrød Strand skal man regne med 35 procent rejsetidsforlængelse. 

Til gengæld vender billedet om eftermiddagen, når man skal hjem. Der er det nordsjællænderne, der om ikke kan juble, så i hvert fald se frem til hurtigere at kunne komme hjem til børneafhentning, sport og fritid. 
 
Helsingør har +29 procent, Hillerød +23 procent og Lyngby +43 procent på rejsetiden, når det går hjemover.

Fra navigationsfirmaet lyder det: 

- Rigtig mange mennesker fra Københavnsområdet pendler til og fra byen hver dag. Ved at sætte fokus på, hvilke områder, der er værst ramt af kødannelser, håber vi at kunne inspirere bilisterne til at vælge alternative ruter og rejsetider. Gør man det, vil man kunne spare tid i det lange løb, siger Country Manager Kennet Juhl.