Forsvarer: Der er ikke bevis for terror

Forsvareren for den mand, der sprængte en bombe på Hotel Jørgensen, mener ikke, at han ville begå terror.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvareren for Lors Doukaev afviser, at den etbenede tjetjener forsøgte at begå en terrorhandling, da en bombe eksploderede mellem hænderne på ham på Hotel Jørgensen i det indre København.

Lors Doukaev er tiltalt for forsøg på terror, fordi anklagemyndigheden mener, at bomben skulle sendes til Jyllands-Posten. Men forsvareren Niels Anker Rasmussen mener slet ikke, at Doukaev havde motiv til at sende en bombe til avisen.

- Vi ved fra hans harddisk, at han havde en meget veludviklet interesse for krig, kamp og overlevelse. Det kan forekomme voldsomt, men må vurderes i det lys og den baggrund han havde.

- Der var ikke noget om Danmark. Der var ikke flammende taler mod Muhammed-tegningerne eller Jyllands-Posten. Det var fuldstændig fraværende, sagde Niels Anker Rasmussen.

Han prøvede også at så tvivl om, hvorvidt, der var tale om en bombe, der eksploderede. Doukaev selv har forklaret, at han havde monteret en bombe i en ringeklokke som selvforsvar, og at sprængstoffet eksploderede, da han ville smide det ud i toilettet.

Den udlægning mente hans forsvarer blev underbygget af, at der ikke blev fundet nogen detonator på toilettet.

- En detonator er helt essentielt. Uden detonator, ingen eksplosion. Hvis der ikke er en detonator, er der ikke tale om en bombe. Så er der tale om sprængstof, sagde Niels Anker Rasmussen.

Han mente i øvrigt ikke, at bomben var kraftig nok til at slå nogen ihjel, hvilket fremgår af anklageskriftet. Han hæftede sig ved, at Lors Doukaev ikke kom voldsomt til skade ved eksplosionen.

- Han er ganske, ganske tæt på, og han får ingen forbrændinger, ingen trykskader og han har heller ikke fremmedlegemer boret ind i sig.

- Det er svært at udelukke, at min klient havde et kriminelt forsæt. Men er der rejst rimelig tvivl om, at tingene hænger sammen, som anklageren har fremstillet det, sagde Niels Anker Rasmussen og krævede Doukaev frifundet for forsøg på terror.

/ritzau/