Forsvarer bekræfter: Said Mansour er udsendt af Danmark

Hans advokat Eigil Strand er først nu blevet orienteret om udsendelsen, hvad han finder uheldigt og barskt. Han regner med, at Mansour vil blive fængslet, når han lander i Marokko.

Advokat Eigil Strand er først nu blevet orienteret om udsendelsen, hvad han finder uheldigt og barskt. Han regner med, at Mansour vil blive fængslet, når han lander i Marokko.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt

Beskeden fra politiet tikkede ind hos advokaten klokken 18.47 hér til aften:

»Said Mansour udsendes af Danmark i dag,« lød det lakonisk.

Det var beskeden til den terrordømte og marokkansk-fødte Said Mansours forsvarsadvokat Eigil Strand, der dermed nu definitivt kan bekræfte, at hans klient er sendt ud af landet og er på vej til Marokko.

Eigil Strand har således heller ikke været bekendt med, at Said Mansour stod overfor at blive udsendt, og det finder han beklageligt.

»Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke er blevet orienteret. Jeg synes, at det er uheldigt og barskt, at hans forsvarer ikke ved det,« siger Eigil Strand.

Han har ikke selv været i kontakt med Said Mansour hér til aften, men kender han tanker omkring en eventuel udsendelse.

»Det er han ked af og har slet ikke lyst til. Han frygter for sit liv, og at han vil blive udsat for forskellige ting og sager,« siger Eigil Strand.

Hvad der venter Said Mansour, når han lander i Casablanca hen mod midnat, har han heller ikke fået noget at vide om, men han går ud fra, at han »kommer i fængsel«.

Eigil Strand har ikke nogen konkret viden om, hvilke relationer Said Mansour har i Marokko, udover, at han vist har noget familie i landet.