Færinger nåede trods storm hjem til familiejul

I sidste øjeblik lykkedes det flere fly at dykke ned gennem stormen på Færøerne og lande med udeboende færinger. Stormen truede ellers familiejulen.

Sent søndag aften lykkedes det i sidste øjeblik det færøske flyselskab Atlantic Airways at trodse storm og få landet en række fly med udeboende færinger, der skal hjem og holde jul med deres nærmeste.

Stormen, der med vindstyrker helt op til 57 m/s kastede sig ind over Færøerne tidligt søndag morgen, truede ellers med at forhindre de mange færinger i at komme hjem og holde familiejul.

Alle flyene måtte aflyse de planlagte afgangstider fra Danmark, da en sydlige vindretning med kastevinde af orkanstyrke medførte så megen turbulens ved indflyvning til Vagar Lufthavn, at flyene ikke kunne lande. Men sent søndag aften drejede vinden dog mere mod vest, og flyene satte straks kurs mod Færøerne, hvor de fik sat sig i Vágar Lufthavn kort før midnat lillejuleaften. Det var sidste chance for de udeboende færinger at nå at komme hjem til de vindblæste øer i Nordatlanten og holde juleaften, da flytrafikken er indstillet den 24. og 25. december.

/ritzau/