En person med banderelationer dræbt: Bil fundet i brand kort efter

En person er tirsdag dræbt af skud på Nørrebro. To andre er såret. De er 28 til 32 år og har banderelationer.

En person er blevet dræbt, efter at der tirsdag aften blev affyret skud ved Mjølnerparken i København. To andre er såret af skud. Den ene er hårdt såret, mens den anden er lettere tilskadekommen. Alle tre har banderelation. Scanpix/Thomas Sjørup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. En bil er tirsdag aften fundet i brand i Lyngby. Det sker, få timer efter at en person med banderelationer er blevet dræbt af skud ved Mjølnerparken på Nørrebro i København.

Det oplyser vicepolitiinspektør Dannie Rise fra Københavns Politi. Han forklarer, at politiet undersøger bilbranden, som kan have tilknytning til skyderiet, hvilket dog endnu ikke er sikkert.

Foruden den skuddræbte er yderligere to personer såret.

De tre personer er i alderen 28 til 32 år. De har relationer til bander, men politiet ønsker ikke at fortælle hvilke.

Ifølge Ritzaus oplysninger skulle de tre ramte dog have tilknytning til banden Brothas, som holder til i Mjølnerparken.

Ingen er endnu anholdt. Politiet håber derfor at få hjælp fra eventuelle vidner.

- Vi har behov for at få at vide, om nogen har set noget - det kan være biler, der er kørt fra stedet eller personer, der er løbet fra stedet. Det er i tidsrummet fra 19.10 til 19.30, siger Dannie Rise.

Politiet modtog anmeldelsen om skuddene 19.16 fra en borger, der havde hørt skud.

- Det sker på en parkeringsplads på Tagensvej bag en bygning, hvor der er et hostel. Da vi kommer frem, konstaterer vi, at der er tre personer, hvor i hvert fald to personer er ramt af skud.

- De bliver relativt hurtigt kørt til Rigshospitalets Traumecenter. Den ene afgår kort tid efter ved døden. Den anden er i kritisk tilstand, men stabil. Den tredje er lettere tilskadekommen, siger Dannie Rise.'

Politiet er tirsdag aften i gang med at klarlægge det nærmere hændelsesforløb. Derfor er det endnu usikkert, om andre har varet i fare for at blive ramt ved skyderiet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder skudepisoden på Nørrebro for en "tragedie".

Kort efter midnat til onsdag oplyser vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi, at der tidligst i løbet af onsdagen kan ventes nye oplysninger fra efterforskningen af skyderiet.

/ritzau/