DR-journalist får karantæne

DR reagerer nu på løgnagtigt Irak-indslag. DR-journalisten får en skriftlig advarsel og mindst tre måneders karantæne.

DR-journalisten Jeppe Nybroe får en skriftlig advarsel og holder en pause på mindst tre måneder fra sit job som studievært på TV-Avisen. Det oplyser DR Nyheder.

Af et indslag i TV-Avisen i søndag den 29. juli 2007 fremgik det fejlagtigt, at Jeppe Nybroe fulgte en konvoj med de sidste danske soldater ud af lejren i Irak. Men det var ikke tilfældet. Konvojen var på det tidspunkt på vej ind i Irak fra Kuwait for at hente nogle af de sidste soldater og de medvirkende soldater i indslaget forlod først et par dage senere Irak. Det burde have fremgået af indslaget.

DRs nyhedschef Ulrik Haagerup ser meget alvorligt på sagen og siger:

- Troværdighed er altafgørende for DR, og det må ikke ske igen. Jeg har haft en samtale med Jeppe Nybroe og fortalt ham, at DR har i sinde at give ham en skriftlig advarsel. Jeppe har på det seneste været meget hårdt presset, og vi har derfor aftalt, at han holder pause som studievært og tidligst er tilbage om tre måneder, siger nyhedschef Ulrik Haagerup.

Selv siger Jeppe Nybroe om sagen:

- Jeg har virkelig dummet mig, det er mit ansvar, jeg har optrådt uprofessionelt, og set i bakspejlet kan jeg ikke forklare hvorfor. Nu må jeg holde en tænkepause. Jeg er utrolig ked af det og trænger i det hele taget bare til lidt ro. Jeg er klar over, at jeg har et langt sejt træk foran mig for at genvinde seernes tillid.

TV-Avisen beklagede indslaget torsdag den 2. august 2007 i 18.30-nyhederne og har samtidig trukket indslaget tilbage fra dr.dk og det interne mediearkiv for at undgå. Begrundelsen er ifølge DR, at man vil undgå, at billederne i fremtiden bliver brugt i forbindelse med historier om tilbagetrækningen.Kilde: DR og Ritzau