David Headley afslører flere terrorplaner

David Headley var klar til at lede USA til topterrorist. Desuden planlagde han drab på amerikansk topchef.

David Headley var klar til at hjælpe de amerikanske myndigheder med at dræbe en af verdens mest eftersøgte terrorister, Ilyas Kashmiri, der er et fremtrædende medlem af al-Qaeda og står bag adskillige terroraktioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carol Renaud
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

David Headley var klar til at hjælpe de amerikanske myndigheder med at dræbe en af verdens mest eftersøgte terrorister, Ilyas Kashmiri, der er et fremtrædende medlem af al-Qaeda og står bag adskillige terroraktioner.

Det kom frem, da Headley tirsdag vidnede i Chicago i terrorsagen mod hans barndomsven Tahawwur Rana, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Headley har erkendt, at han var med til at planlægge angrebet i Mumbai, hvor 166 blev dræbt samt et angreb mod Jyllands-Postens kontorer i København. Han vidner mod Rana, der nægter sig skyldig i at have bistået ham.

Da Headley i oktober 2009 blev anholdt, tilbød han de amerikanske myndigheder at rejse til Pakistan og forære Kashmiri et smukt antikt sværd. Det skulle være udstyret med en gps-chip, så amerikanerne kunne finde Kashmiri og slå ham ihjel.

- De (agenter fra FBI, red.) talte meget om at redde liv. Det var vigtigt. Jeg prøvede at hjælpe dem, sagde David Headley ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten i retten i Chicago.

Under retsmødet løftede Headley også sløret for en al-Qaedaplan om at dræbe direktøren for den amerikanske flyproducent Lockheed Martin, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den planlagte likvidering skulle være en hævn for de førerløse fly, droner, som Lockheed Martin producerer og som i flere tilfælde har bombet al-Qaeda-mål i Afghanistan og Pakistan.

Ifølge AFP fortalte Headley, at han brugte en computer på Ranas kontor til at undersøge mulighederne for at dræbe direktøren, men affejede sin overfladiske research som "ubetydelig".

Planen om at dræbe Lockheed Martins direktør blev i øvrigt lagt sammen med lederen af den pakistanske terrorbevægelse Harakat-ul-Jihad al-Islami, som samtidig er et fremtrædende medlem af al-Qaeda: Ilyas Kashmiri.

/ritzau/