Danske muslimer: Vi har oplevet, at der blev lagt et grisehoved foran vores hoveddør

Der bliver også begået hærværk mod danske moskeer, men det tages ikke alvorligt, oplyser Det Islamiske Trossamfund efter en række angreb mod svenske moskeer.

Natten til mandag d.29. december 2014 udbrød der brand i en moské i Skåne. Branden betragtes som påsat. Branden er muligvis påsat og kommer efter flere lignende episoder i landet. Moskéen ligger i Eslöv i Skåne, og brandalarmen gik lige efter klokken tre natten til mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: 4300 Patrick Persson / TT

Der bliver også begået brandattentater og hærværk mod danske moskeer. Så klar lyder meldingen fra Det Islamiske Trossamfund (DIT), efter svenske moskeer har været udsat for en række brandattentater og hærværk.

Det Islamiske Trossamfund oplyser, at det ikke er altid, at hærværk begået mod danske moskeer bliver anmeldt til politiet.

»Vi har haft tre brandattentater mod Islamisk Trossamfund, hvoraf to af dem ikke er blevet anmeldt til politiet. Derudover har vi oplevet, at der blev lagt et grisehoved foran vores hoveddør og et på vores begravelsesplads,« siger talsmand for Det Islamiske Trossamfund, Imran Shah.

»Det første brandattentat, hvor der stod to mennesker ude foran moskeen med benzindunke, meldte vi. De andre to episoder har vi ikke anmeldt, fordi vi har nogle velmenende mennesker i foreningen, der opfatter det som værende drengestreger. Grisehovedet blev også bare fjernet, hvor folk, der kom i moskeen, sagde, at det bare var en drengestreg. Men det skal registreres, fordi det er alvorligt,« tilføjer Imran Shah.

Talsmanden påpeger, at de manglende anmeldelser også kan skyldes, at de ikke bliver taget alvorligt.

»Politiet bliver nødt til at stramme an i forhold til de her forbrydelser mod den muslimske minoritet. De skal tage det mere seriøst, end de gør nu,« uddyber den muslimske talsmand.

Ifølge Imran Shah er politikernes retorik om muslimer og indvandrere med til at piske en dårlig stemning op hos befolkningen, som kan være skyld i angreb mod moskeer.

»Det sidste halve år har vi godt kunne mærke, at fordi retorikken fra politikerne er blevet mere og mere hadsk, smitter det også af på befolkningen. Det er jo ikke alle, der har kontakt med muslimer i deres hverdag, og derfor har politikerne også delvist et ansvar for, hvordan den danske befolkning forstår og agerer med muslimer,« fastslår talsmanden for Det Islamiske Trossamfund.