Blogger sigtet for at lægge navn og billede af pædofilisigtet på nettet

Malene Staal har ulovligt lagt navn og billede på Facebook af en østjysk mand, som er sigtet for pædofili

Arkiv - Genrefoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Her er det klamme kneppeaffald, som voldtog en 4-årig pige forleden”.

Et opslag med navn og billede af en sigtet mand i en sag om sexovergreb mod et barn bortført fra en århusiansk børnehave er blevet delt knap 7.000 gange på Facebook. Det på trods af, at der er navneforbud i sagen.

Nu har Fyns Politi valgt at rejse en sag mod bloggeren Malene Staal, der stod bag det meget delte opslag. Det er nemlig forbudt for privatpersoner at bryde et navneforbud i retssager, men det sker i stigende omfang på sociale medier, hvor danskerne med et klik deler opfordringer til selvtægt og navne på sigtede i kriminalsager samt pårørende.

Sagen, der bragte bloggeren Malene Staals blod i kog, fandt sted tilbage i juni måned, hvor en 4-årig pige blev fjernet fra en børnehave i Aarhus. En 33-årig mand sidder stadig varetægtsfængslet og er sigtet for sexovergreb. Men det navneforbud, som pressen efterlevede og det faktum, at manden ikke endnu var dømt, gjorde ikke indtryk på Malene Staal.

- Først så gjorde det mig simpelthen så ked af det. Virkelig ked af det. Jeg har selv en datter på tre år og en datter på fem år. Det gjorde mig ked af det og vred, siger Malene Staal til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiet har sigtet Malene Staal for at offentliggøre navn på den sigtede, selv om der er navneforbud, men det holder ikke Malene Staal tilbage.
- Hvis der kommer flere pædofile min vej, hvor jeg er overbevist om, at de har gjort det – så vil jeg hænge dem ud. Til hver en tid, siger Malene Staal.

Malene Staal ved godt, at hun bryder loven, men politikerne gør ikke nok for at straffe de pædofile, mener hun.
- Vi kan drikke dialogkaffe fra Fairtrade her fra og til juleaften, men det sker der ikke en skid ved. Der er ikke sket en skid, siger hun.

Hun ved godt, at der er en risiko for, at uskyldige bliver hængt ud,
- Men risikoen for at de helt slipper fri, fordi det er de folkevalgte, som sidder derinde på Christiansborg, som skal være klogere end alle os andre, slet ikke er i takt med den udvikling, der sker, siger Malene Staal til TV 2 ØSTJYLLAND.

Bøden for at overtræde persondataloven ligger typisk på 5.000 kroner. Fyns Politi oplyser til TV 2 ØSTJYLLAND, at de har sigtet Malene Staal i henhold til straffelovens paragraf 264, stk D for uberettiget at have lagt billeder op på Facebook. Hun har erkendt dette. Fyns Politi har ikke sigtet andre.