Biludspil fra NA får ikke opbakning

Ny Alliance vil afskatte registreringsafgiften på biler og i stedet beskatte bilister efter forbrug. Forslaget får blandet modtagelse.

Bilister skal betale afgifter efter, hvor meget de bruger deres bil i stedet for i dag, hvor det er faste afgifter. Det mener Ny Alliance, der ser afgiftsændringerne som et middel til at skåne miljøet. Forbrugsafgifterne skal få folk til at overveje, om der er alternativer til bilen, der er den mest forurenende transportform, når det kommer til CO2-udledning. Idéen om ændrede bilafgifter en del af partiets politiske oplæg, som præsenteres torsdag. Danskerne sendte sidste år 35,5 milliarder kroner i statskassen i afgifter på deres biler og heraf udgjorde registreringsafgiften 23,7 milliarder kroner.

Forslaget får en blandet modtagelser fra de øvrige politiske partiet. Selv om både SF, R og V siger, at der er visse gode ting i forslaget, ser partierne også problemer.

De Radikale kalder udspillet spændende, men vil hellere gøre den årlige afgift, den grønne ejerafgift eller vægtafgiften for ældre biler, afhængig af forbruget, da det ellers vil gøre køb af biler meget billig. V siger, at forbrugsafgifter som roadpricing og bompenge ikke er noget, de støtter.

/ritzau/