Biltyve elsker GPS’en

GPS'en er tyvenes foretrukne mål, når de udser sig en bil, som er værd at bryde ind i.

Biltyvene er vilde med danskernes navigationsanlæg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K Rasmussen

Danskerne er vilde med at overlade arbejdet med at finde vej til elektronikken. Det har gjort at GPS’erne efterhånden er blevet allemandseje, og det lader til at tyvene er godt tilfredse med den tendens.

Christian Bruun er indkøbschef hos Garmin, som er et af de mest solgte GPS-mærker i Danmark, og han forventer, at der alene i år vil blive solgt omkring 350.000 navigationsanlæg i Danmark. Til sammenligning blev der solgt 200.000 sidste år.

Niels Heiselberg, vicepolitikommisær fra Det Kriminalpræventive Råd, siger til Berlingske.dk:

- Der foreligger ikke en direkte opgørelse over tyverierne af GPS-anlæg, men det er tydeligt, at det nu er dem, tyvene nu går efter.

Han siger videre, at problemet er, at selvom man tager GPS’en med sig, så sidder sugekoppen stadig tilbage, og det får tyvene til at tro, at navigationsanlægget stadig er i bilen.

Ifølge en anmeldelsesoversigt fra politiet over tyverier fra biler, så er tallet steget 19,9 procent fra 2005 til 2006 og yderligere 8 procent fra 2006 til 2007.

Niels Heiselberg råd til bilisterne er:

- Husk at tøm bilen for værdier, når du forlader den. Hvis dit navigationsanlæg sidder i forruden med sugekop, så sikr dig, at man ikke kan se, at den har siddet der, når du tager GPS’en med dig.