Ansat i kommune mistænkt for millionsvindel

En nu tidligere kvindelig ansat i Gentofte Kommune er mistænkt for at have brugt 4,7 millioner kroner af kommunekassen. Samtidig er en leder i kommunen blevet fritaget for tjeneste.

En kvinde, der indtil for nylig var ansat som administrativ medarbejder i Gentofte Kommune, har »udnyttet sin position« og er mistænkt for at have misbrugt kommunens midler.

Sådan siger direktør i Gentofte Kommune Frank Andersen.

»En administrativ medarbejder fra Tandplejen har bedraget os for cirka 4,7 millioner kroner, og den pågældende har til fulde erkendt det,« siger Frank Andersen til Berlingske Nyhedsbureau.

Den pågældende kvinde er nu fyret i sagen, som direktøren kalder »meget trist«.

»Vi har bortvist og politianmeldt hende, og samtidig har vi gjort hende opmærksom på, at vi selvfølgelig vil søge erstatning for de bedragede midler,« siger Frank Andersen.

Misbruget menes at have stået på fra 2009 og frem til slutningen af juli i år, hvor kommunen ved et tilfælde opdagede misbruget.

Desuden er den leder, som burde have ført kontrol med kommunens konti på området, blevet fritaget for tjeneste, og kommunen har indledt en afskedigelsessag mod hende.

Der er ingen indikationer på, at der har været andre indblandet i misbruget.

Millionsvindlen blev opdaget, fordi en borger havde indgået en bilhandel med den nu fyrede administrative medarbejder. Borgeren undrede sig over, at betalingen fra kvinden kom fra en bankkonto, der tilhørte Gentofte Kommune. Efterfølgende henvendte borgeren sig til kommunen, og misbruget kom således frem i lyset.

At svindlen har kunnet stå på i fem år, skyldes angiveligt, at chefen på området har ført utilstrækkelig kontrol. Gentofte Kommune havde ligeledes en bedragerisag i foråret, og kommunen vil nu indskærpe over for deres ledere, at de har pligt til at føre kontrol.