Anklager kræver dom for forsøg på babyrov

Anklager i den store pædofilisag finder det bevist, at 48-årig havde planer om at købe rumænsk spædbarn og kræver manden dømt for forsøg på menneskehandel.

Ville en 48-årig pædofilitiltalt mand fra Randers gøre alvor af planen om at købe et spædbarn under en tur i Rumænien og fragte barnet til Sverige med henblik på seksuelt misbrug?

Eller var det bare praleri mellem venner, sådan som den tiltalte selv har hævdet.

Anklager Morten Rasmussen er ikke i tvivl. Han slog under sin afsluttende procedure fredag fast, at det var "uden for enhver tvivl", at den tiltalte havde tænkt sig at gennemføre planen.

Planen blev dog ikke gennemført, men den tiltalte bør ifølge anklageren dømmes for forsøg på menneskehandel.

Forholdet om det rumænske spædbarn er et springende punkt i anklageskriftet.

Vidneforklaringer, der tidligere er afgivet for retten, sår tvivl om den tiltaltes hensigt.

En hollandsk ven, der var med den tiltalte på turen til Rumænien, har bekræftet, at den tiltalte talte om at skaffe et rumænsk barn.

Hollænderen har forklaret, at han fandt den tiltaltes plan om at købe et spædbarn helt ude i hampen, hvorfor han valgte at rejse hjem før tid.

En svensk chatven har afvist at kende til planen, mens en australsk chatven fra det pædofile miljø har forklaret, at han opfattede det som en spøg.

Anklageren mener ikke, der er noget at være i tvivl om. Han hæfter sig ved, at den tiltalte havde 40.000 kroner i kontanter med på turen, og at han ikke havde medbragt kreditkort, der kunne sætte spor.

Desuden mener anklageren, at den tiltalte i chatbeskeder har afsløret sin hensigt om barnerovet.

Anklagemyndigheden går efter at få den 48-årige idømt forvaring, sådan som Retslægerådet har indstillet.

Alternativet er en fængselsdom på ikke under ti år, sagde anklageren, der dog formanede domsmandsretten om at tænke sig godt om:

- Man skal huske på, at varetægtsfængslingen skal trækkes fra, og så er vi reelt nede på fire, fem, seks års fængsel, før tiltalte kan være på fri fod. Tør retten stå inde for, at tiltaltes mønster er ændret inden for en overskuelig årrække?

Sagen fortsætter med forsvarerens procedure 27. januar. Der ventes dom 4. marts.

/ritzau/