19-årig sigtet for salg af stoffer til piger med MDMA-symptomer

Politiet i Syd- og Sønderjylland mener at have fundet manden, der solgte stoffer, som fik to piger indlagt.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Esbjerg. En 19-årig mand er blevet anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi i forbindelse med salg af stoffer til to piger, der blev indlagt med symptomer på at have taget MDMA.

Det oplyser politiet.

Manden har ifølge politiet solgt euforiserende stoffer til de to piger på 15 og 16 år. Pigerne blev lørdag morgen indlagt med symptomer, der tydede på, at de havde taget MDMA.

Ifølge JydskeVestkysten blev de udskrevet lørdag aften.

Den 19-årige, der er fra Esbjerg, er blevet anholdt og sigtet af politiet. Bagefter blev manden løsladt, da der ikke var grundlag for en varetægtsfængsling.

Manden er sigtet efter "straffelovens paragraf 252 for i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed." Han er også sigtet for handel med euforiserende stoffer.

Den 19-årige har ifølge politiet erkendt under afhøringen, at han har overdraget euforiserende stoffer til de to piger.

- Selve forløbet har han erkendt. Han er blevet afhørt og løsladt igen. Der er ikke juridisk grundlag for at varetægtsfængsle, men han er fortsat sigtet, siger Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver i Syd- og Sønderjyllands Politi og tilføjer:

- Det er heldigvis meget sjældent, at vi oplever forgiftninger af denne her karakter, siger hun.

Politiet omtaler stadig sagen som "mulig MDMA-forgiftning". Der efterforskes stadig i sagen.

De to udskrevne piger var ikke fra Esbjerg-egnen, oplyser politiet, der ikke har fået yderligere henvendelser om unge med lignende symptomer.

/ritzau/