RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Danskerne raser: Maria fejrede fødselsdag med kage

RokokoPosten: »I dag bliver jeg 21. Det skal fejres!« skrev Maria Jensen på Facebook til et billede af en lagkage. Smagløst og unødvendigt, lyder kritikken.

Foto: Oneinchpunch/Bigstock Fold sammen
Læs mere
Foto: Oneinchpunch/Bigstock
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

En flot islagkage troner på det lille stuebord, som er dækket op med dug og champagne. På kagens top står tallet 21 med store stearinlys, og bagved sidder Maria Jensen i gang med at puste dem ud.

»I dag bliver jeg 21. Det skal fejres!« står der ved siden af billedet, som Maria lagde op på sin Facebook-profil i går.

»Jeg fyldte 21 år, og derfor inviterede jeg min bror, Michael, hans kæreste, Jeanne, og min søster, Julie, til en hyggelig eftermiddag. Michael foreslog, at jeg skulle tage et billede af os alle og lægge det ud på Facebook, så vores familie kunne se det,« forklarer Maria, der arbejder i Matas.

Marias nærmeste blev da også glade for at se, at hun hyggede sig, og indtil videre har billedet fået 35 likes. Men i andre kredse har kagen vakt forargelse.

»Det er dybt smagløst at fejre begivenheden på den måde. Jeg er skuffet over Maria Jensens griske og ekskluderende menneskesyn. Hvad med de fødselarer, der sidder i bombarderede ruiner i Syrien? De stakkels forældre i Eritrea, der sender deres eneste overlevende barn på en livsfarlig rejse nordpå, fordi det er deres sidste mulighed for at overleve?« skriver forfatter og debattør Anne Lise Marstrand-Jørgensen i en kommentar, der har fået 524 likes og ansporet Folkekirkens Nødhjælp til at sætte en kampagne i gang, hvor man kan donere 50 kroner til en såkaldt nødhjælpskage til syriske børn.

Politisk kommentator og radiovært Jarl Cordua er ikke overrasket over, at andre tager handsken op fra Inger Støjberg, Pia Olsen Dyhr og Karsten Hønge, men opslaget imponerer ham ikke.

»Det er en unødvendig og uoriginal provokation. Folk må jo gøre, som de har lyst, og hvis Maria Jensen havde været medlem af Venstre, havde det måske endda været helt i orden. Men som hendes stunt står nu, kan jeg kun tage afstand fra det,« siger han.

Maria Jensen har ingen kommentarer til kritikken, men siger, at hun hyggede sig.

»Kagen var god, omend den nåede at smelte lidt, inden vi fik den skåret ud. Til gengæld var pynten i siderne virkelig flot lavet!«

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten