Vær ikke en uforskammet turist

Sådan undgår du at være fornærmende på rejsemålet. Især i Mellemøsten og i Asien er skikke og vaner anderledes og ukendte.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"When in Rome be a Roman" - siger man ude i verden. Herhjemme hedder det  "skik følge eller land fly" - Men begge dele er en rigtig god idé at følge, når man rejser ud i verden.

Læs også: Undgå konflikter på familieferien

Som turist kan man ganske utilsigtet komme til at fornærme, hvis man ikke kender til og respekterer takt og tone og de lokale skikke.
Herunder er en række situationer og tilfælde, som i nogle lande kan virke stødende, samlet af Hotel and Resort Insider.

Rør ikke andres hoveder
Den øverste del af kroppen - hovedet - rummer menneskets sjæl, mener man i mange buddhistiske lande i Sydøstasien. Derfor er hovedet helligt og må ikke berøres af andre. Det gælder også for småbørn - klap dem ikke oven på hovedet.

Pas på med næselyde
I Kina, hvor man ellers har for vane at ytre sin tilfredshed over maden med et ræb, er det barbarisk at nyse eller snøfte ved middagsbordet. Rejser man i Japan, er man aldeles uhøflig, hvis man pudser næse i offentlighed.

Spis helt op
Husk, at i Japan er det uhøfligt at levne lidt suppe i bunden af suppekoppen. Er der suppe i bunden af suppekoppen, opfatter værten det som om, at man ikke har kunnet lide serveringen.

Hils ikke over en dørtærskel
Ankommer man til et privat hjem i Moskva, så vent med at trykke hånd og hilse, til du er helt inde i entréen. I Rusland betragtes det som dårlig opførsel at ryste hænder tværs over en dørtærskel.

Næste: Pas på med overvældende taknemmeligned