Rejs efter de store nordiske smage

Det er ikke kun i Danmark, at vi får michelin-stjerner. Hele Norden har noget at byde på.

25REJMICHELLIN-114100.jpg
Det skal være udfordrende, se godt ud og smage godt. Så er man tæt på stjernerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vollmers

Der var stjerneregn over Danmark, da der onsdag blev uddelt Michelin-hæder i Stockholm. 25 danske restauranter fik stjerner – hele fem var nye på listen, og Henne Kirkeby Kro blev opgraderet til to stjerner.

Men det er ikke kun i Danmark, vi kan finde vej til stjernerne i køkkenet. Norge, Sverige, Island, Færøerne og Finland har også Michelin-stjerner at prale af.

Island og Færøerne fik deres første Michelin-anerkendelse, Norge fik tilføjet en ny Michelin-restaurant, og to nye spisesteder i Sverige blev for første gang tildelt hæder med stjernestatus.

Med danske briller var det især interessant, at det var en ganske god onsdag for flere spisesteder i Gøteborg og Malmø. Dermed behøver ferien ikke at skulle gå syd for grænsen, hvis man er interesseret i gastronomiske oplevelser uden for Danmarks grænser.

Oplagte weekendture

En af de danskere, der regner med at tage en tur over sundet til vore naboer, er madskribenten Rasmus Palsgaard, der anmelder restauranter for flere medier og feinschmeckeren.dk. Han rejser gerne for et ekstraordinært måltid mad og synes, at Malmø er et meget oplagt sted at besøge, både på grund af tilgængeligheden og de mange muligheder.

Læs også: Idre Fjäll: Så godt som snesikker

»Nu har Vollmers jo fået sin anden Michelin-stjerne, og Malmø har bestemt noget at byde på. Men det er faktisk ikke kun på Michelin-niveau, men også niveauet under. Der er mange gode spisesteder, og der er kommet en stigning i antallet af spændende restauranter på et lidt billigere niveau også. En ting er de tre Michelin-restauranter i byen, noget andet er, at der faktisk er et rigtig godt niveau set over en bred kam. Man kan sagtens sammensætte en sjov weekend i Malmø med mange forskellige restauranter,« fastslår Rasmus Palsgaard.

I Malmø fik også Bloom in the Park deres stjerne igen, mens Sture i samme by for første gang modtog en stjerne, og blot 40 minutters kørsel fra Malmø ligger desuden Daniel Berlin, som holder fast i deres stjerne.

Også i Gøteborg er der rig mulighed for at få gode madoplevelser. Her er der hele syv restauranter med en Michelin-stjerne. Stockholm og Oslo har ni og tre Michelin-restauranter. Maaemo i Oslo skiller sig ud som den eneste tre-stjernede i Norden ud over Geranium i København.