Vilde priser: Så meget koster lejlighederne i København

Der hersker næppe megen tvivl om, at det er dyrt og visse steder også rigtig dyrt at købe sig til egne kvadratmeter i hovedstaden.

Arkivfoto. Der hersker næppe megen tvivl om, at det er dyrt og visse steder også rigtig dyrt at købe sig til egne kvadratmeter i hovedstaden.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faktisk er udbudspriserne her midt i august så høje, at man i hele tre københavnske bydele skal betale mere end 50.000 kr., og i én af disse sågar over 60.000 kr. for hver eneste kvadratmeter lejlighed.

Til sammenligning var det på samme tid sidste år blot et enkelt postdistrikt, der krævede en bankbog af samme tykkelse. Det viser helt nye tal fra boligsiden Boliga.dk.*

Er det således Frederiksberg C, dit hjerte banker for? Eller er det København K, du gerne vil slå dig ned i? Så skal du finde en sumi omegnen af 51.500 kr. eller 52.000 kr. pr. kvadratmeter.

Det svarer til, at en lejlighed på 80 helt gennemsnitlige kvadratmeter i de to inderste-bydele netop nu udbydes for godt og vel 400.000 kr. mere i år end sidste år.

Stedet, hvor priserne for alvor er vokset, er i Københavns nyeste skud på stammen, Nordhavn.

Her er den pris, sælgerne forventer at få for deres kvadratmeter, nemlig steget med cirka 10.000 kr. fra 15. august 2016 til 15. august 2017.

Nordhavn er Københavns gulddreng

En enkelt kvadratmeter i det nord-østlige hovedstadspostnummer står således til nu og her at koste 61.159 kr.

Eller hvad der svarer til, at en lejlighed på 80 kvadratmeter har et prisskilt på næsten 4,9 millioner kr.

Dermed fortsætter 2150 Nordhavn ifølge Boliga med at slå sit navn fast som Københavns gulddreng.

For selvom flere af de andre bydele følger godt med, er det altså Nordhavn, der i den senere tid har kunnet tiltrække sig eksklusiv opmærksomhed med ikke bare de højeste udbudspriser på ejerlejligheder.

Det er også her, at årets hidtil dyreste lejlighedshandel er gået igennem til hele 20,3 millioner kr. Og så er det også i dette postnummer, man skal investere, hvis man vil blære sig med at være ejer af landets dyreste lejlighed.

En næsten 400 kvadratmeter stor lejlighed er nemlig udbudt til salg på toppen af Nordhavn for lige knap 32 millioner kr., og har dermed over 10 millioner kr. ned til nærmeste forfølger.

Her er det dyrest og billigst at købe lejlighed