PBS: Ét kreditkort er for lidt

Selv om der er penge på kontoen, kan man risikere, at PBS spærrer kreditkortet, når man bruger det i udlandet. Mistanke om svindel med kortet er nok.

Rejsen til New York blev forstyrret af et spærret kreditkort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Birgit Straarup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan føles det at stå i New York en fredag eftermiddag og finde ud af, at ens Visa-kort er blevet spærret? Ikke særlig rart skulle jeg hilse og sige, for overtegnede har lige oplevet det.

Kortet blev spærret umiddelbart efter, at det første gang blev brugt i USA til at hæve 340 dollar i en pengeautomat. Et beløb som ligger fint inden for det daglige maksimum på 2.000 kroner, og der var i øvrigt også penge på kontoen.

Men der kan blive lukket for kortet, når blot man udviser en adfærd, som PBS vurderer som mistænkelig. Som f.eks. at hæve kontanter på sit Visa-kort, og det opdager et antal danskere hver dag. Hvor mange det drejer sig om, vil PSB af sikkerhedsgrunde ikke oplyse.

Pressechef i PBS, Chresten Heide-Anderson, har heller ikke lyst til at indvie offentligheden i, hvornår og hvor i verden man risikerer, at der bliver lukket for pengestrømmen.

»Vi vil ikke give svindlere gode ideer til, hvordan man undgår, at kreditkort bliver lukket. Men det er selvfølgelig beklageligt, hvis det, som for os ser mistænkeligt ud, ikke er det, og kundens kort derfor bliver spærret,« siger han.

Normalt vil det være ens pengeinstitut, der skal åbne kortet igen, men hvis kortet bliver spærret uden for bankens åbningstid, vil PBS, der har døgnåbent, så vidt muligt hjælpe kunder, indtil de igen kan komme i kontakt med deres bank. Det afhænger dog af en konkret vurdering.

»Og hvis vi kan se, at kunden har andre kort, vil vi opfordre kunden til at bruge et af dem, indtil de kan komme i kontakt med deres bank,« siger Chresten Heide-Anderson.

Sig til banken, at du rejser

Han anbefaler, at man involverer sin bankrådgiver i sine rejseplaner, hvis man skal langt væk, eller hvis der kan komme et atypisk forbrug på ens kort.

»PBS kontakter altid banken, når vi spærrer et Visa/Dankort, og kan banken bekræfte kundens forbrug, så åbner vi kortet igen. Det hjælper selvfølgelig ikke, hvis kortet er spærret uden for bankens åbningstid, men så forsøger vi at hjælpe kunden,« siger Chresten Heide-Anderson.

Selv fik jeg kun at vide, at jeg måtte kontakte min bank mandag morgen. Det beklager Chresten Heide-Anderson, men han forklarer det med, at vagthavende hos PBS kunne se, at jeg havde et andet kort.  Og heldigvis også havde det med.