Venstre: Politi-udspil er staffage og sminke

Venstres retsordfører Inger Støjberg mener, der skal langt flere betjente til, i en politireform.

Inger Støjberg (Venstre) Folketingets partier efter forhandlingerne om næste fase af genåbningen, den såkaldte fase 4, i Landstingssalen på Christiansborg, fredag den 14. august 2020.. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens udspil til en politireform skal give flere hundrede nye betjente og 20 nye nærpolitienheder, der skal bringe politiet tættere på borgerne.

Oppositionspartiet Venstres retsordfører, Inger Støjberg, mener dog, at forslaget forslår som en skrædder i helvede i forhold til de udfordringer, politiet står over for.

»Det, der er lagt frem, er staffage og sminke. Og det kommer ikke til at løse de problemer, vi står over for. Vi skal have langt flere betjente, end der er lagt op til her.«

»Det er næsten at gøre grin med folk at sige, at der skal være 20 nye nærpolitienheder og de skal have åbent tre timer i døgnet på hverdage i normal kontortid,« siger hun.

I sidste uge præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen ville gøre noget mod usikkerhed. Ikke mindst, hvad Mette Frederiksen beskrev som utryghed skabt af unge indvandrerdrenge.

»Det svarer ikke de udfordringer, vi står over for, og som statsministeren selv pegede på i sidste uge. At det er utrygt at tage S-toget, overfald og chikanering, det er ikke noget, der sker i almindelig kontortid,« siger Inger Støjberg.

Den daværende regering, både den rene Venstre-regering og den efterfølgende regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative havde stort fokus på at få flere betjente.

Det medførte gentagne finanslove med fokus på flere betjente, indførsel af politikadetter og en ny politiskole. Men det var altså ikke nok, siger Inger Støjberg.

»At det ikke er nok er et billede på den udvikling i samfundet, vi ser. Vi har langt flere indvandrerdrenge, der skaber utryghed.«

»Vi ser en forråelse af kriminaliteten og langt mere svær kriminalitet som it-kriminalitet, grænseoverskridende kriminalitet og terrorisme,« siger Inger Støjberg.

Alt i alt er Venstre dog klar til at forhandle på baggrund af udspillet, hvor ikke mindst en mere slagkraftig efterforskningsenhed til mere kompliceret kriminalitet falder i partiets smag.

»Vi kommer til at gå ind i de her forhandlinger med en række ønsker. Flere politibetjente, men også mere teknologi som eksempelvis mere overvågning,« siger Inger Støjberg.

/ritzau/