V-profiler vil afskaffe huslejeregulering

En række af Venstres folketingsmedlemmer vil lade markedet afgøre, hvor stor huslejen skal være i lejeboliger. Det ønske er i strid med Venstres linje, siger partiets boligordfører.

ARKIVFOTO. Hus på Trøjborg med lav husleje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Krogh

Den statslige regulering af huslejerne skal ophæves, og dermed skal udlejere af private huse og lejligheder selv kunne bestemme huslejen.

Sådan lyder det fra en række af Venstres folketingsmedlemmer og folketingskandidater, skriver dr.dk.

»Jeg har i mange år ment, at det var skandaløst, at man i et samfund som det danske skal blive ved med at opretholde en 75 år gammel regulering fra før Anden Verdenskrig, som er blevet til under helt andre vilkår. Det er i hvert fald tæt på noget, man kan kalde socialisme, som, jeg ikke mener, hører hjemme i et liberalt samfund,« siger Morten Løkkegaard (V), folketingskandidat og tidligere medlem af Europa-Parlamentet, til dr.dk.

I en kandidattest på Altinget.dk erklærer ni folketingsmedlemmer og folketingskandidater fra Venstre sig helt eller delvist enige i, at den nuværende huslejeregulering skal ophæves.

Gruppen tæller tunge navne som Carl Holst (V), folketingskandidat og formand for Region Syddanmark, samt folketingsmedlemmerne Jakob Engel-Schmidt (V), Jan E. Jørgensen (V) og Thomas Danielsen (V). Sidste år stod Søren Pind (V) frem i Berlingske med samme ønske.

Venstre-folkene, der ønsker et opgør med huslejereguleringen, er ude at trit med partiet på området, lyder det fra boligordfører Louise Schack Elholm (V).

»Nogle gange har vi jo forskellige holdninger til tingene, men der er ingen tvivl om Venstres linje: Vi vil ikke ændre huslejereguleringen. Jeg er klar over, at huslejereguleringen er relativt gammel, men der bor nogle mennesker i de her boliger, der vil komme i klemme, hvis vi bare lige ophæver den,« siger hun til dr.dk.