V-profil: Jeg troede på Viborg-chance i ti minutter

Var Jens Rohde blevet borgmester i Viborg, havde Morten Løkkegaard højst sandsynligt fået et comeback i Europa-Parlamentet. Han troede dog kun kortvarigt på muligheden.

Morten Løkkegaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Morten Løkkegaard (V) er ikke overrasket over, at europaparlamentsmedlem Jens Rohde (V) ikke sætter sig på borgmesterposten i Viborg, selvom han blev udpeget som Venstres spidskandidat mandag.

Det kunne ellers have betydet et comeback for Morten Løkkegaard i Europa-Parlamentet, hvor man mistede sin plads ved valget i maj, da Venstre måtte vinke farvel til et af partiets tre mandater. Han ville i så fald nemlig efter al sandsynlighed have overtaget Rohdes plads.

Men onsdag blev det fastslået, at Rohde ikke bytter Bruxelles ud med hjemstavnen Viborg, da borgmesterkæden i den midtjyske by bliver på konservative hænder, og det kommer sådan set ikke bag på Løkkegaard, fortæller han:

»Situationen i Viborg er jo mere kompleks end som så - det er jo ikke sådan, at Venstre uden videre ville få en borgmesterpost.«

Spørgsmål: Så du er ikke skuffet på nogen måde?

»Nej, jeg har ikke tilladt mig selv at engagere mig følelsesmæssigt i det, fordi jeg vidste, at der var en masse intern Viborg-politik i det. Jeg brugte jo mandagen på at finde ud af tingene deroppe og fik allerede sidst på eftermiddagen en melding, der gik i den her retning,« siger Morten Løkkegaard, der erkender, at han fik »lidt af et chok«, da han hørte om Jens Rohdes borgmesterkandidatur.

Men han »kom ret hurtigt tilbage til virkeligheden«, fastslår han.

Spørgsmål: Hvordan ser din politiske fremtid så ud på nuværende tidspunkt?

»Den er ret åben i den forstand, at jeg har bebudet, at jeg stiller op til Folketinget. Jeg har haft en god dialog med nogle Venstre-folk ude i Ballerup-Glostrup-kredsen, som jeg skal til opstillingsmøde med på onsdag 20. august, hvor de har indstillet til, at jeg bliver deres kandidat til folketingsvalget.«

Indtil videre er der ifølge Morten Løkkegaard ikke nogen modkandidat, så han håber på, at han bliver valgt af kredsens medlemmer.

Spørgsmål: Hvis du bliver valgt ind i Folketinget til næste valg, er Europa-Parlamentet så helt ude af dine tanker?

»Ja, det vil jeg sige. Jeg har brugt hele sommeren på at få Europa-Parlamentet ud af mine tanker. Så det er også derfor, det var underligt at komme ind på første arbejdsdag (i Løkkegaards eget kommunikationsfirma, red.) efter ferien og blive konfronteret med den der Viborg-chance. Men jeg har faktisk brugt sommeren på at vænne mig til tanken om, at det forhåbentligt bliver dansk politik, der bliver kamppladsen,« siger Morten Løkkegaard.

Morten Løkkegaard er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988. Siden 2005 har han arbejdet i sit eget kommunikationsfirma. I 2009 blev han valgt til Europa-Parlamentet for Venstre og blev ikke genvalgt i 2014.