Thornings mand betaler skat i Schweiz

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidts mand risikerer en skattesag, fordi han ikke betaler skat i Danmark. I en lignende sag er en dansk golfstjerne netop blevet dømt.

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt med sin mand Stephen Kinnock. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes formand og statsministerkandidat, Helle Thorning-Schmidt, og hendes mand Stephen Kinnock bliver nu omdrejningspunktet i en debat om skattebetaling. Stephen Kinnock er officielt flyttet til Schweiz og betaler derfor ikke dansk skat af sin direktørløn fra World Economics Forum, selv om han og familien bor på Østerbro i København, skriver B.T.

WEB-TV: Helle Thornings forklaring på skattely

Flere skatteeksperter påpeger overfor avisen, at Stephen Kinnock opholder sig så meget i Danmark og har så stor tilknytning hertil, at han er skattepligtig i Danmark.

- Han har sin hustru, sine børn og en bolig i Danmark - det taler for, at han betaler skat i Danmark. På den anden side har han også bolig og job i Schweiz, hvor han også opholder sig mest - hvilket taler for, at han betaler skat der. Men hvis situationen er den, at han tenderer at holde alle sine ferier og weekender i Danmark, så er jeg meget tæt på at sige, at han skal betale skat i Danmark, siger tidligere formand for Ligningsrådet og forhenværende professor i Skatteret Ole Bjørn.

Helle Thorning-Schmidt afviser, at hendes mand bør betale skat i Danmark, fordi han bor og arbejder i Schweiz og henholder sig til reglerne om, at hvis man opholder sig mindre end 180 dage i Danmark, slipper man for at betale dansk skat.

Men ifølge Ole Bjørn er det begrebet "livsinteresser" og ikke antallet af dage, der er afgørende for, hvor man skal betale skat.