Thorning: Alle skal kunne stå på mål for regeringsgrundlaget

Alle skal bakke op om de beslutninger, der træffes, sagde statsministeren før møde med SFs nye formand.

Anette Vilhelmsen mødes med statsministeren på Marienborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et par smilende partiformænd, Annette Vilhelmsen (SF) og Helle Thorning-Schmidt (S), der mødte pressen søndag formiddag foran statsministerboligen Marienborg. Men det var ikke mange konkrete svar, der havde til den fremmødte presse.

- Vi har et par dage, hvor vi skal samtale med hinanden, det ser vi meget frem til, sagde Helle Thorning-Schmidt.

- Vi skal sikre, at vi løser de udfordringer, vi står over for som Danmark. De udfordringer, vi står over for, er de samme i dag som i går, sagde statsministeren, der også gjorde det klart, at samtalerne skal handle om politisk indhold frem for om personer.

- Det er sådan, at når man sidder i regering, er man tre partier, som er forskellige, men alle tre skal bakke op om de beslutninger, vi træffer. Alle tre partier skal selvfølgelig stå på mål for regeringsgrundlaget, sagde Thorning som kommentar til, at SFs nye formand har bebudet, at hun »vil udfordre« regeringsgrundlaget.

Hverken statsministeren eller Vilhelmsen ville dog svare noget konkret om hverken regeringsgrundlag eller en kommende ministerrokade.

- Jeg glæder mig til, vi har en lang dag og også flere dage, hvor vi kan tale sammen, sagde Annette Vilhelmsen, inden de to partiformænd forsvandt bag Marienborgs døre.

Web-tv: Se statsministeren og SFs formandens pressemøde