Seksualundervisning skal på skemaet i landets gymnasier

Gymnasieelever har krævet at få seksualundervisning på skoleskemaet, og det har forligskreds lyttet til.

Arkivfoto: »Selvfølgelig skal seksualundervisning på skemaet på gymnasierne og alle de andre ungdomsuddannelser,« lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra næste skoleår skal elever i landets gymnasier lære om samtykke, grænser og prævention, når seksualundervisning bliver en obligatorisk del af skemaet.

Det har gymnasieforligskredsen besluttet, skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

»Selvfølgelig skal seksualundervisning på skemaet på gymnasierne og på alle de andre ungdomsuddannelser,« udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S):

»Eleverne har i lang tid efterspurgt obligatorisk seksualundervisning, og de har kæmpet bravt for deres sag.«

Tilbage i februar var der strejke på flere gymnasier, fordi eleverne krævede seksualundervisning på skoleskemaet. Det mente ikke, at det var tilstrækkeligt med seksualvejledning i folkeskolen.

Cirka 2000 elever på i alt 22 gymnasier skippede den normale undervisning for i stedet at følge en virtuel undervisningsseance om samtykke og sex, som organisationen Sex & Samfund stod for.

Der bliver ikke tale om et nyt fag, og gymnasierne kan selv bestemme, hvordan undervisningen tilrettelægges.

Det kan eksempelvis være, at seksualundervisningen kommer til at indgå i andre fag eller i fællesarrangementer.

Der er altså ikke fastsat et bestemt antal timer, der skal undervises i. Undervisningen skal dog være af et sådant omfang, at eleverne får indsigt i emnerne.

Regeringen arbejder også på at gøre seksualundervisning obligatorisk på erhvervsuddannelsen EUD og Forberedende grunduddannelse (FGU).

Seksualundervisning er allerede obligatorisk i folkeskolen, hvor eleverne bliver undervist fra børnehaveklassen til 9. klasse i køn, krop og seksualitet.

/ritzau/