Pia Christmas vil bare forhandle

Pia Christmas vil have forbedringer for hjerneskadede, bedre forhold for psykisk syge og flere offentlige steder med gratis internet. Hendes forhold til K er uafklaret.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Løsgængeren Pia Christmas-Møller er ikke nødvendigvis på vej tilbage i Det Konservative Folkeparti, trods spekulationer om et nyt medlemskab det meste af onsdagen.

Det fastslår hun over for Ritzau.

- Der er ingen sammenhæng mellem 2020-forhandlingerne og min fremtid hos De Konservative. Det er ikke et tema, og det skal ikke være et tema, siger Pia Christmas-Møller.

- Jeg er uafklaret, og der er ingen plan. Gid der var. Min fremtid ser ud, som den har gjort de sidste tre et halvt år, siger hun.

Slet ikke diskuteret

Onsdag aften lød meldingen fra en central konservativ kilde, at Pia Christmas ville blive inviteret tilbage til De Konservative.

Men da økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) blev spurgt om Pia Christmas-Møllers eventuelle konservative fremtid, lød svaret "slet ikke aktuelt".

- Det har vi slet ikke diskuteret, lød det videre.

Politisk ordfører Carina Christensen (K) vil byde Pia Christmas varmt velkommen i partiet, men afviser også, at der er aktuelle planer om et medlemskab.

Konservativ med stort K

- Pia Christmas er politiker med stort K, og hun var ikke gået ind i forhandlingerne, hvis hun ikke kunne stå inde for indholdet. Der er ingen kobling mellem forhandlingerne og et nyt medlemskab, siger hun.

Tidlig torsdag morgen var Pia Christmas-Møller på vej til møde med økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen for at diskutere hendes krav til forhandlingerne.

Hun har krav med om forbedringer for hjerneskadede, bedre forhold for psykisk syge, særlig unge og flere offentlige steder med gratis internet.

- Forhandlingerne fortsætter senere i dag, og jeg håber, vi får en aftale, siger Pia Christmas-Møller.

Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen forlod onsdag forhandlingerne om en sundhedspakke. Hans farvel betød, at regeringen manglede et mandat for at have flertal.

Det mandat har Pia Christmas-Møller tilbudt.

/ritzau/