Omstridt fradragsordning giver 600 job

Beregninger fra Skatteministeriet viser, at regeringens boligjobordning til 1,1 milliarder kroner ventes at øge beskæftigelsen med 600 job.

Foto: Steffen Ortmann

Før valget krævede Lars Løkke Rasmussen (V) boligjobordningen (også kendt som håndværkerfradraget) genindført, hvis han skulle stå i spiden for en ny regering.

Nu viser et skøn fra Skatteministeriet, at ordningen, som ventes at koste 1,1 milliarder kroner i 2015, vil øge beskæftigelsen med omkring 600 job.

Det fremgår af et svar til Folketinget fra Skatteudvalget på spørgsmål fra socialdemokraten Jesper Petersen (S).

Før valget havde Lars Løkke Rasmussen opfordret folk til at gemme deres regninger fra håndværkeren. Efter valget lykkedes det den nye Venstre-regering med hjælp fra SF og Alternativet at genindføre ordningen med tilbagevirkende kraft.

I juni advarede den liberale tænketank Cepos med at genindføre boligjobordningen. Ifølge cheføkonom i Cepos Mads Lundby Hansen var byggebeskæftigelsen allerede dengang begyndt at stige, og han menter derfor ikke, at byggeriet havde brug for »kunstigt åndedræt fra politikerne i form i form af statstilskud.«

Liberal Alliance var ikke med i forliget om håndværkerfradraget, da man mener, at pengene bruges bedre på eksempelvis skattelettelser eller en nedbringelse af underskuddet på statens finanser.