Ørum trækker sig fra eget parti

Per Ørum trækker sig efter bare ti måneder som formand og spidskandidat for det parti, han selv var med til at stifte. Nu skal han rådgive i alkoholafvænning.

Per Ørum Jørgensen har takket ja til en rådgivende stilling hos Behandlingscenter Tjele, der har speciale i blandt andet alkoholafvænning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden og stifteren af Det Demokratiske Parti, Per Ørum Jørgensen, trækker sig efter kun ti måneder. Det skriver BT.

Medstifteren Nichlas Steen Andersson er skuffet, efter at Per Ørum Jørgensen i et lukket brev, som BT har fået indblik i, til partiets medlemmer skriver, at han har valgt at droppe sit formandskab og i stedet tiltræder et civilt job.

»Per Ørum har vendt Det Demokratiske Parti ryggen til fordel for et civilt job, da han har indset, at der ikke var penge til at køre partiet videre. For ham har det kun været et spørgsmål om, at han skulle vælges ind i Folketinget,« siger Nichlas Steen Andersson til BT.

Per Ørum Jørgensen har takket ja til en rådgivende stilling hos Behandlingscenter Tjele, der har speciale i blandt andet alkoholafvænning. Et sted, hvor Per Ørum Jørgensen tidligere selv har været til behandling for netop alkoholafhængighed, efter at han blev taget for spirituskørsel i 2010.

Dengang var han folketingsmedlem i Det Konservative Folkeparti, men efter sin tilbagevenden senere på året vinkede han farvel til De Konservative og blev medlem af Kristendemokraterne, som han i en periode var formand for, inden dannelsen af Det Demokratiske Parti fandt sted i oktober sidste år.

Men nu er altså tid til endnu et skifte, og fratrædelsen har udløst store frustrationer i Det Demokratiske Parti, eftersom Per Ørum Jørgensen har valgt at kvitte projektet allerede ti måneder efter, at han selv var med til at danne partiet.

Ifølge Nichlas Steen Andersson har de økonomiske forhold sejlet under Per Ørum Jørgensen.

»Han har ikke haft noget budget for partiet, og han har ikke vidst, hvordan og hvorledes med for eksempel vælgererklæringer. Der har ikke ligget en klar strategi for, hvordan partiet skulle finansieres,« siger Nichlas Steen Andersson, der trak sig ud af partiet i februar, da de første indikationer på en exit af Per Ørum Jørgensen ifølge Nichlas Steen Andersson meldte sig.

I sin mail til medlemmerne skriver Per Ørum Jørgensen:

»Det er naturligvis ikke uden vemodighed, at jeg må træffe denne beslutning, da det er både livsbekræftende og inspirerende at stå i spidsen for Demokraterne, men jeg glæder mig til de nye udfordringer, og er samtidig fortrøstningsfuld med hensyn til Demokraternes fremtid.«

Den afgående formand tror således på lyse udsigter for partiet, men den holdning deles ikke af Nichlas Steen Andersson. Man mangler både økonomi og en fremtrædende frontfigur, lyder det.

»Projektet var en rigtig god idé. Men uden Per Ørum eller en anden kendt frontfigur, så tror jeg ikke på, at partiet vil kunne få skabt en ordentlig økonomi eller få fodfæste i dansk politik. De mangler simpelthen erfaring. Det er synd, for der er lagt rigtig mange gode kræfter i arbejdet med partiet,« siger Nichlas Steen Andersson.

BT har ikke kunnet få fat på Per Ørum Jørgensen hverken via telefon eller hos Behandlingscenter Tjele, der meddeler, at han ikke er begyndt endnu.