Nu må man slukke brand, mens man er på dagpenge

De frivillige fortjener at blive anerkendt for deres indsats for samfundet, siger beskæftigelsesministeren.

Arkivfoto: Dagpengereglerne bliver lempet for frivillige brandfolk og frivillige i Hjemmeværnet og beredskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lea Meilandt Mathiesen

Dagpengereglerne bliver lempet for frivillige brandfolk og frivillige i Hjemmeværnet og beredskaberne.

Det står klart, efter at regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale fredag har forhandlet en aftale på plads.

Dermed risikerer de frivillige ikke længere at blive straffet økonomisk, når de stiller deres tid til rådighed for at gøre en indsats til gavn for samfundet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er glad for den nye aftale.

»Det frivillige beredskab og deltidsbrandfolkenes organisation har fortalt, at de nuværende regler holder folk tilbage fra at melde sig. Sådan må det jo ikke være.«

»Vi skylder de mange deltidsbrandfolk og frivillige i beredskaberne, at vi som samfund anerkender den kæmpe indsats, de yder,« siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Med den nye aftale sikrer man, at deltidsansatte brandfolk ikke længere vil forbruge supplerende dagpenge, når de yder en frivillig indsats.

Man bliver ligeledes ikke fradraget i dagpenge eller efterløn, hvis man yder en frivillig indsats i Hjemmeværnet eller beredskaberne.

Der gælder i forvejen lempeligere dagpengeregler for personer, der varetager et borgerligt ombud - eksempelvis byrådsmedlemmer, nævninger og domsmænd.

Nu bliver deltidsansatte brandfolk og frivillige beredskaber sidestillet med dem.

»Det er en god dag for hele landets frivillige brandmænd og beredskabsfolk, som nu får bedre vilkår i deres daglige virke med at redde liv,« siger Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, i pressemeddelelsen.

/ritzau/