LA vil gøre det gratis at krydse Storebæltsbroen

Det skal ikke koste en krone at køre over Storebæltsbroen, mener Liberal Alliance, der vil tage forslaget op ved finanslovforhandlingerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fyens Stiftstidende har lanceret en kampagne for at gøre det gratis at køre over Storebælt. Og nu melder Liberal Alliance sig også på banen med et ønske om at droppe broafgiften. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Partiet mener, at danskerne allerede betaler rigeligt for at køre på de danske veje og vil forsøge at få sløjfet broafgiften for biler, busser og lastvogne ved efterårets finanslovforhandlinger.

Det vil nemlig fremme den økonomiske vækst på begge sider af broen og binde landet bedre sammen, mener Liberal Alliance.

»De penge, der i dag kommer ind i broafgift og som bruges på drift, gældsafvikling og andre transportinvesteringer gennem Infrastrukturfonden, har vi fundet andre steder i økonomien, så der ikke efterlades noget hul. Samfundsøkonomisk er det her en meget fornuftig prioritering, som vi håber, vores kolleger i de andre partier vil lytte til,« siger Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), til Fyens Stiftstidende.

Liberal Alliance vil ifølge avisen finansiere forslaget gennem nulvækst og effektiviseringer i den offentlige sektor og ved at mindske erhvervsstøtten.

Det fynskvalgte folketingsmedlem Trine Bramsen (S) ønsker også taksterne nedsat på broen, men hun afviser blankt Liberal Alliances finansieringsforslag. Pengene til lavere takster skal komme fra vækstplaner, ikke tages fra skoler og børnehaver, siger hun til Fyens Stiftstidende.