K-top kritiserer Naser Khader i sag om Exitcirklen

De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, tager afstand fra Naser Khader i sag om statsstøtte til Exitcirklen.

Den konservative gruppeformand lægger afstand til partifællen Naser Khader i sag om Exitcirklen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Nej, Nasers udtalelser er ikke udtryk for partiets synspunkt, og vi synes ikke, at det har bidraget til en god debat.«

Sådan skriver De Konservatives gruppeformand og politiske ordfører, Mette Abildgaard, på Twitter i forlængelse af debatten om Exitcirklen, som hjælper kvinder, der er ramt af psykisk vold og social og religiøs kontrol.

Sagen begyndte i september, hvor Naser Khader (K) sammen med Marcus Knuth (V) og Martin Henriksen (DF) sendte en mail til tre oppositionspolitikere med henblik på at få sat en stopper for statslige støttekroner til Exitcirklen.

De tre politikere hæftede sig i mailen ved Exitciklens hovedkræfter, religionssociologen Sherin Khankan og juridisk rådgiver og debattør Khaterah Parwani, som de beskrev som »kontroversielle muslimske debattører« og henviste blandt andet til, at Khaterah Parwani i en kortere periode har været medlem af Hizb-ut-Tahrir som ung.

Mailen blev indledt med følgende ord:

»Det er vores overbevisning, at hvis ordførerne var klar over, hvilke personer der står bag organisationen og dermed til at modtage midlerne, så ville I se anderledes på sagen.«

Naser Khader og de to øvrige politikere blev efterfølgende kritiseret kraftigt.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende i min tid på Christiansborg. Det er en helt subjektiv og usaglig vurdering af de pågældende personer, og det her har jo karakter af forsøg på karaktermord,« sagde SFs Holger K. Nielsen eksempelvis til Berlingske.

Mette Abildgaard forklarer i en mail til DR, at hun ikke ønsker at kommentere på, om sagen får konsekvenser for Naser Khader internt i partiet.

»Jeg synes, det overordnet set er en kedelig sag, som vi helst ville have været foruden. Jeg er dog glad for, at Naser selv på Facebook har erkendt, at han i den mail, han har sendt sammen med Marcus Knuth og Martin Henriksen, skulle have fokuseret mere på kravet om dokumentation for Exitcirklens arbejde og generelt kigget mere frem end tilbage,« skriver Mette Abildgaard ifølge DR.

Politikere tildelte sidste efterår Exitcirklen 680.000 statsstøttekroner fra satspuljen, hvis midler bliver brugt til at forbedre vilkårene for svage grupper i samfundet og borgere, der modtager overførselsindkomster.

Det har endnu ikke været muligt for Berlingske at få en kommentar fra Naser Khader.