Folketingsmedlem er død

Folketingsmedlem og tidligere borgmester i Nakskov Flemming Bonne (SF) er død efter kort tids sygdom. Han blev 65 år.

Tidligere borgmester i Nakskov Flemming Bonne er død. Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN JUHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF's kommunalordfører, Flemming Bonne Hansen, er død fredag morgen efter kort tids sygdom. Han ville være fyldt 66 år den 24. september. Så sent som tirsdag deltog han i SF's gruppemøde i Folketinget.

Flemming Bonne blev valgt ind i Folketinget i 2007. Inden folketingskarrieren var han fra 1998 borgmester i Nakskov, hvor han havde siddet i byrådet siden 1982. Før det sad han i Storstrøms Amtsråd fra 1978 til 1982.

Flemming Bonne var født og opvokset i Nakskov, mesterudlært maskinarbejder fra 1959 til 1963 og havde desuden arbejdet som beskæftigelseskonsulent i Nakskov Kommune fra 1978 til 1997.

SFs formand Villy Søvndal skriver i et mindeord, at han med stor sorg "pludselig modtog beskeden om Flemming Bonnes alt for tidlige død her kort før, han ville være fyldt 66 år - og alle vore tanker går da også til hans kone, børn og børnebørn."

- Han forbliver en inspiration i sit konkrete og praktiske arbejde med både at sikre mennesker et job og brød på bordet - og engagere sig i en global klimapolitisk kamp for fremtiden, skriver Villy Søvndal.

- Jeg kommer til at savne Flemmings rolige og myndige facon, hvor politisk skarphed gik hånd i hånd med hans lune og samtidigt elegante afslappethed, lyder det videre.

Flemming Bonne efterlader sig hustruen Hanne og to voksne børn samt flere børnebørn.

Meta Fuglsang, der stillede op til formandsposten mod Villy Søvndal i 2005, overtager Flemming Bonnes plads i Folketinget. Hun har allerede ved flere lejligheder været i Folketinget som stedfortræder, senest for Astrid Krag.

/ritzau/