Dansk Flygtningehjælp: Kriser kan vare flere årtier

DF-forslaget om, at flygtninge skal bo på asylcentre, indtil de kan hjemsendes, er problematisk, mener Dansk Flygtningehjælp, som peger på, at flygtningekriser kan vare op mod 20 år.

Flygtninge kan ikke bo på asylcentre, indtil de skal hjem igen, mener Dansk Flygtningehjælp. Kriser sin den nuværende kan vare årtier, siger de. Fold sammen
Læs mere
Foto: OZAN KOSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er som sådan positivt, at Dansk Folkeparti åbner døren på klem for, at Danmark kan modtage flere flygtninge. Men løsningen er ikke, at flygtningene afsondres på asylcentre, indtil de kan sendes hjem igen.

Det vurderer Dansk Flygtningehjælps generelsekretær, Andreas Kamm, i kølvandet på, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF) siger til Berlingske onsdag, at partiet er villig til, at Danmark modtager flere flygtninge. Kravet er dog, at de placeres i asylcentre, indtil de kan sendes tilbage til deres eget land.

Men ifølge Dansk Flygtningehjælp er forslaget problematisk.

»Problemet med at afsondre flygtninge i isolerede centre og ikke give dem adgang til samfundet er, at konflikterne, som vi ser dem i dag, er meget lange. Det er svært at forestille sig, at sådan et arrangement kan vare i ti, 15 eller 20 år, og det kan sagtens være varigheden af de konflikter, vi ser nu om stunder,« siger Andreas Kamm til Berlingske Nyhedsbureau.

Han peger på, at langvarige flygtningekriser har en gennemsnitlig varighed på 20 år. Derfor skal man hellere satse på at integrere folk, mener han.

»Problemet er, at med mindre vi kan afslutte de langvarige konflikter, så har det meget lange udsigter for folk at vende hjem igen. Så ender det med, at de har været i værtslandet i 15-20 år. Der giver det altså ikke mening at holde dem i en isoleret situation, så er det langt bedre med integration,« siger generelsekretæren.

Han understreger, at flygtningelejre ingen steder er en varig løsning, og at det absolut ikke er en løsning, der giver folk tilværelsen tilbage.

»Med mindre det har kort varighed og er udryk for kortvarig beskyttelse, så skal der mere til. Folk skal have tilværelsen igen og blive en del af det samfund, de lever i, når det omhandler mangeårige kriser,« siger Andreas Kamm.