9300 64-årige kan dele skattemilliard

Uden ekstra indsats får omkring 9300 64-årige primært vellønnede seniorer en milliard skattekroner til deling fra regeringens jobplan, viser beregninger.

Omkring 9300 primært vellønnede 64-årige vil få en milliard skattekroner til deling fra regeringens jobplan uden at gøre en ekstra indsats. Det viser beregninger fra AErådet.

Der er tale om danskere, som bliver på arbejdsmarkedet uanset om de får skatterabatten eller ej - det som økonomer kalder for et dødvægttab. Beregningerne fra AErådet viser, at 60 procent af gruppen hører til blandt samfundets 30 procent rigeste.

- Med det her forslag bliver der givet næsten en milliard kroner skattelettelser til de rigeste 64-årige, der i forvejen er i beskæftigelse. En stor del af dem tjener over 400.000 kroner om året og har store formuer, siger økonom i AErådet Jonas Schytz Juul til Ritzau.

Regeringens 10-punkts jobplan indeholder blandt andet et særligt nedslag i skatten på 100.000 kroner for 64-årige, der er fortsat som fuldtidsbeskæftigede fra 60-års alderen.

/ritzau/