Kursskiftet i Bjerringbro

Det bliver et skifte, der vil kunne mærkes, når Lego-direktør Mads Nipper senere på året sætter sig i direktørstolen hos Grundfos.

Byline foto Business journalist Peter Suppli Benson Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For en organisation som Grundfos, der har været drevet af ingeniører – herunder tidligere topchef Carsten Bjerg – kan det blive et gevaldig realitetstjek, at det nu bliver en rendyrket marketingmand som Mads Nipper, der skal sætte fart i væksten og vende en udvikling, hvor man ikke har været dygtig nok til at få vækst og indtjening til at hænge sammen.

Det bliver interessant at følge, hvordan en ny og langt mere kundefokuseret type i spidsen for selskabet vil kunne udvikle Grundfos. Interessant bliver det også at se, om en ny type vil kunne rykke Grundfos på en måde, så man kan se resultaterne. Netop resultaterne – eller manglen på samme – var jo den konkrete årsag, som bestyrelsesformand Jens Moberg angav som årsag til fyringen af Carsten Bjerg, og man må lade formanden, at han sætter handling bag ordene om, at der skulle forandring til, når han nu er endt med at udpege Mads Nipper til posten.

Det har ikke skortet på kritik – eller måske rettere forundring – over timing og eksekvering af fyringen af nu tidligere koncernchef Carsten Bjerg i december sidste år. Uden overhovedet at forholde sig til det rigtige i selve fyringe har kritikken også på denne plads i Berlingske Business været rettet mod manglen på forberedelse. Jens Moberg fortalte i december, at det kunne vare frem til sommerferien, før man havde en afløser klar. Det er godt for organisation og medarbejdere, at der nu er ro på med hensyn til, hvem der skal stå i spidsen. Tilbage står dog, at Mads Nipper først tiltræder 1. august, hvilket altså efterlader koncernen uden øverste leder i omkring otte måneder.

For Mads Nipper bliver det et kulturchok at lægge 23 års karriere i Lego bag sig. Og selv om Lego ligesom Grundfos har stærke familier bag sig, bliver det også interessant at følge, hvor frie hænder han og Jens Moberg får til at gennemføre de ændringer, der kan forandre koncernen. For mens Kirk Kristiansen-familien i Lego de seneste år har holdt sig på god afstand af den daglige forretning, har Due-Jensen-familien ikke helt samme ry i Grundfos. Men det lader vi ligge for nu og ønsker Mads Nipper tillykke med de nye udfordringer.