De første 4.000 klar til motionsfesten i Dyrehaven

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

677.161.

Så mange har gennemført de første 51 eremitageløb, og søndag 4. oktober 2020 bliver totalen hævet med flere tusinde, når Dyrehaven nord for København for 52. gang slår portene op for den legendariske motionsfest.

Klassikeren, der i 1969 startede en bevægelse, som blev større og større og rev hele nationen med, arrangeres af Københavns Idræts-Forening og Københavns Skiklub med B.T. som mediepartner.

»Vi runder en af de nærmeste dage de første 4.000 tilmeldte. En utrolig flot start,« siger en optimistisk løbschef Anders Olesen.

Lægen Peter Schnohr, KIF, og tandlægen og den olympiske skiløber Svend W. Carlsen, KS, fik idéen til løbet, inspireret af det svenske skiløb Vasaløbet.

Først gik de til B.T., som var med på at arrangere det første løb af sin art og i et halvt hundrede år var medarrangør. Derefter til skovrider A. Tage-Jensen.

»Det var et scoop, at vi fik lov at løbe i Dyrehaven. Jeg var langtfra sikker på, at vi ville få lov, da jeg i foråret 1969 mødtes med skovrider Tage-Jensen,« siger Peter Schnohr.

»Vi var så heldige, at hans søn læste til læge. Jeg var lige færdig, og min far var også læge. Jeg kom ind på motion som forebyggelse af hjertesygdomme. Det motiv ville Tage-Jensen gerne promovere. Jeg var stolt som en pave, da vi sagde farvel til hinanden.«

Da B.T. inden det 51. E-løb talte med skovrider Torben Christiansen, sagde han:

»Dyrehaven er vores alle sammen. Vi skal sørge for, at den ikke lider overlast. Vi får hvert år mange nye henvendelser om nye, store arrangementer, men siger nej til alle bortset fra de tre arrangementer med langvarig tradition.«

»Københavns Golf Klub, Hubertusjagten og Eremitageløbet er en del af Dyrehavens DNA.«

Læs mere og tilmeld dig det 13,3 kilometer lange Eremitageløb søndag 4. oktober på elob.dk.