Søren Pind forsvarer henvisning af kvindelig journalist til »stripperstangen«: »Jeg vidste ikke engang, at hun var kvinde«

Søren Pind har fået skarp kritik for at have henvist en kvindelig journalist til stripperstangen. Men den tidligere »Frihedsminister« står fuldstændig på mål for udtalelsen. »I er skallesmækkende mimoser, når du kan tage sådan noget op,« siger han til Berlingskes chefredaktør, da hun spørger ham om sagen.

Søren Pind fortryder ikke, at han henviste en kvindelig journalist til stripperstangen, i en diskussion på det sociale medie Twitter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Flagrant sexisme« og »deprareveret dinosaur«.

Tidligere Integrations- og justitsminister Søren Pind er havnet i et mindre stormvejr, efter at han tidligere på ugen henviste en kvindelig journalist fra Frihedsbrevet til »stripperstangen«.

Det skete i en diskussion om mediernes kontinuerlige afdækning af partiernes lemfældige tilgang til reglerne for anonym partistøtte.

Men Søren Pind står fuldstændig på mål for sin kommentar.

Det står klart, efter at Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard spurgte formanden for regeringens medieansvarsudvalg om sagen under en optagelse af podcasten »Østergaards salon«.

Chefredaktøren ville gerne vide, om Søren Pind mente, at kommentaren var et udtryk for den tone, han gerne vil se i den offentlige debat?

»Det hun sagde lige før – og det er igen det med, at man kan tage ting ud af en sammenhæng. Hvad var det hun sagde? Hun spurgte – på baggrund af min kritik af pengeindsamling blandt de borgerlige partier – om jeg dansede under en limbostang, der gned sig op af sandheden for at se, hvad der skete. Så sagde jeg, at den stripperstang kan du beholde for dig selv,« svarede Søren Pind og fortsatte:

»Fordi, tilføjede jeg, I står jo nøgne tilbage. Reglerne er som de er i det danske folketing. De regler har været sådan i ti år, og alligevel bliver I ved med at skrive 'omgåelse' og 'fifleri' og sådan noget. Ikke en skid, de har samlet penge ind på den måde i ti år.«

Mette Østergaard prøvede derefter at spørge, om der ikke var forskel på en stripperstang og en limbostang. Hun nåede dog ikke at færdiggøre spørgsmålet, inden den tidligere minister svarede:

»Jeg vidste ikke engang, at hun var kvinde, jeg kiggede ikke engang på hendes navn. Og jeg skrev I, fordi jeg mente alle journalisterne på Frihedsbrevet. Hvorefter Mads Brügger – af alle – sagde, at jeg siger mærkelige ting. Ja tak, i lige måde skal jeg hilse og sige,« sagde Søren Pind.

Derefter fik chefredaktøren endelig spurgt Pind, om ikke der er forskel på en stripperstang og en limbostang?

»Jeg er ikke ekspert, det må du tage dig af. Det skal jeg ikke…,« svarede Søren Pind.

Mette Østergaard prøvede derefter at spørge en af de andre gæster i podcastens panel, sognepræst og debattør Katrine Lilleør, hvad hun mente om Søren Pinds kommentarer. Men igen afbrød Søren Pind, og henvendte sig direkte til chefredaktøren:

»I er skallesmækkende mimoser, når du kan tage sådan noget op. Det er I simpelthen.«

Efter kommentaren kunne Mette Østergaard så spørge Katrine Lilleør, hvad hun mente om Søren Pinds kommentarer:

»Jeg synes faktisk, at den der med limbostangen … Det er måske ikke alle, der ved det, men der kan være noget, der stikker op på særligt en mand, når han skal ned under den. Så der vil jeg egentlig forsvare Søren, for han bliver jo bare i billedet. Helt ærligt…,« lød det fra Katrine Lilleør.

»Depraveret sexliv«

Det er ikke første gang, at Søren Pind kommer i stormvejr efter et tweet.

Da Berlingske afslørede, at de politiske briefinger, partilederne fik i FE-sagen, indeholdt oplysninger om, at S/M var en del af spionchef Lars Findsens sexliv, skrev Pind på Twitter, at han ikke mente, at man kunne sikkerhedsgodkende en FE-chef med et »depraveret sexliv«. Pind slettede siden tweetet og beklagede.

I »Østergaards salon« sagde han om episoden, »at det var dumt«. Pind forklarede, at meningen med tweetet var at rejse en debat omkring sikkerhedsgodkendelse, og hvornår man var afpresningsbar:

»Jeg er pisse ligeglad med, hvad Findsen går og gør i sit privatliv. Det, jeg sigtede til i den sammenhæng var, at man skulle være sikkerhedsgodkendbar. Og man overser her i landet, at en sikkerhedsgodkendelse er til en international standard. Det vil sige, at det er noget vi deler med amerikanerne, tyrkerne, franskmændene, europæerne. Men det blev fuldstændig misforstået, det jeg skrev, og derfor røg det ud igen med det samme,« fortalte Pind.

Mette Østergaard spurgte derefter Søren Pind, om han mener, at man er afpresningsbar, når man dyrker lovlig sex med sin partner?

»Det aner jeg ikke noget om, og det har jeg slet ikke forholdt mig til. Og jeg siger jo bare, at på baggrund af Berlingskes omtale, der sagde jeg, i et øjebliks ophidselse … Og nu har jeg så fundet ud af, at hele Danmark går og smækker hinanden i røven. Og fred med det,« sagde Søren Pind.

Du kan høre hele diskussionen i dagens afsnit af Berlingskes podcast »Østergaards salon«. Udover at snakke om limbo- og stripperstænger vender Mette Østergaard, Søren Pind, Michael Kristiansen og Katrine Lilleør også FE-sagen, krisen i blå blok og diskussionen om tørklæder.

Følg Østergaards salon på mobil