Torsdagens obligationer: Lidt bløde aktiemarkeder pressede renter ned

Det danske obligationsmarked blev torsdag understøttet af en lettere negativ stemning på aktiebørserne i Europa, der skærpede appetitten blandt investorerne for de mere sikre fastforrentede papirer.

Læs mere
Fold sammen

Det afspejlede sig i form af stigende obligationskurser - og faldende renter.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation i 0,49 pct., hvilket var 3 basispoint lavere end onsdagens slutniveau. En tilsvarende udvikling kunne ses på de obligationsmarkeder, vi normalt sammenligninger os med, herunder i Sverige og Tyskland.

BLANDEDE NØGLETAL

Markedsdeltagerne fik i løbet af dagen lidt nøgletal at varme sig på. Fra eurozonen viste en foreløbig opgørelse af forbrugertilliden en bedring i juni til minus 1,3 fra et indeksniveau på minus 3,3 måneden før. Det var bedre end den ventede fremgang til minus 3,0 ifølge et estimat fra Bloomberg News, men tallet gav ikke anledning til forskydninger på obligationsmarkedet.

Fra USA kom de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, som viste lille forværring til 241.000 fra 238.000 ugen før. Det var dog stort set som ventet. Der var heller ikke de store overraskelser i tallet for de ledende indikatorer i USA, som viste en fremgang i maj på 0,3 pct.

NY RAPPORT FRA JYSKE

Jyske Bank kom på gaden med en ny rapport om udsigterne for global økonomi, og her var der en interessant vurdering af udviklingen i USA.

- Vi tror fortsat, at en manglende markant amerikansk vækstacceleration og i stedet en begyndende afmatning i 2. halvdel af 2018 bliver den centrale makrohistorie i de kommende år, lyder et af hovedpunkterne.

Det afspejler sig også i vurderingen af bankens renteudsigter i USA.

- Fed vil i år og næste år nok hæve renten mere, end markedet forventer. Men til gengæld tror vi, at Fed vil vende rundt i 2019 og lempe igen, skriver Jyske Bank.