Satsning på biobrændstoffer vakler

Regeringens grønne håb er ved at få dødsstødet af oppositionen.

Socialdemokraterne, SF og De Radikale, der alle er en del af kredsen bag energiforliget, har sat alle sejl til for at forhindre, at regeringens målsætning om 5,75 pct. tvungen iblanding af biobrændstoffer fra 1. januar 2010 bliver en realitet.

Det skriver dagbladet Børsen mandag.

»Det er alt for stædigt af regeringen, at de stadig holder fast i den målsætning. Det er fint, at man sætter mål, men man er også nødt til at revidere de mål, når det viser sig, at tingene ikke kan lade sig gøre,« siger Socialdemokraternes energiordfører Mette Gjerskov.

Problemet er, at andengenerations-biobrændstoffer endnu er et godt stykke vej fra at blive en realitet.

Socialdemokraterne bakkes op af SF og De Radikale, der frygter, at tvungen iblanding af biobrændstoffer på nuværende tidspunkt vil have en negativ økonomisk og klimamæssig effekt.

Teknologien til produktion af andengenerations-biobrændstoffer - dvs. biobrændstoffer produceret på bioaffald - er stadig så spæd, at de seneste meldinger fra både producenter og eksperter er, at der først vil være tale om en egentlig kommerciel produktion om tre til fire år. Det får nu de tre partier til at lægge pres på regeringen for en udskydelse af kravet, skriver Børsen.